Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 126

Wątek: Fotografia ślubna w skrócie

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Poczyściłem trochę. Proszę powstrzymać się przed wzajemnymi złośliwościami i agresją.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Domyślnie

pawlack - nie przejmuj się, idź i zrób po prostu dobre zdjęcia, a tym krzykiem tutaj się nie przejmuj, niektórzy zachowują się tak, jakby nigdy nie zaczynali.

Dwa aparaty, dwie lampy, zapas kart i baterii i jedziesz z koksem. Korzystaj często z podglądu na LCD, kombinuj, zmieniaj miejsca z którego robisz zdjęcia, urozmaicaj, łap emocje, raz rób bliskie i dalekie plany.

Jeśli masz talent to zrobisz im fajne zdjęcia, jeśli nie, to nawet warsztaty u najlepszych, 10 lat praktyki tego nie zmienią.

Powodzenia!

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    To klient ma być zadowolony - nie Ty.
    Nie lubię się spierać z innymi użytkownikami forum, ale wg mnie to zwykłe czepialstwo.
    W kilku żołnierskich słowach.
    - Zakłada się, że fotograf zna się na zdjęciach lepiej niż klienci (myślę, że ogólnie przyjmując jest to słuszne założenie).
    - Fotograf robi zdjęcia (i obrabia) w taki sposób jaki jemu się podoba.
    - Klienci znajdują w internecie zdjęcia, które im się podobają.
    Wynik:
    Zdjęcia, które podobają się fotografowi podobają się również klientom

Wyjątkiem od reguły są:
    -fotografowie, którzy są wiecznie niezadowoleni ze swoich zdjęć
    - inne przypadki (np. chałturzenie ..długo by wymieniać
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    Jeśli masz talent to zrobisz im fajne zdjęcia, jeśli nie, to nawet warsztaty u najlepszych, 10 lat praktyki tego nie zmienią.
    Tutaj się nie zgodzę. Jak masz talent to przyjdzie Ci to łatwiej niż jak byś nie miał talentu.
    Człowiek się może wszystkiego nauczyć jeśli chce i włoży w to wysiłek. Powiem więcej. Osoba nieutalentowana, która się świadomie uczy, przebije efektami pracy utalentowanego artystę, który uważa, że niczego się już uczyć nie musi.

Takie moje 3gr na OT bo technicznie temat jest zamknięty, ponieważ kolega już "popełnił" ten ślub z pozytywnym rezultatem

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

A skąd wiesz, że pozytywnym?

Sent from my GT-I9000
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Pozytywnym, bo kolega pisał, że jest zadowolony. Samozadowolenie jest wystarczającą przesłanką dla uznania rezultatu za pozytywny.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    wlkp.

Domyślnie

Obrabiaj i dawaj śmiało, jak zwykle, pewnie zdania będą podzielone.
    6D|5D+BG-E4|7D|40D+BG-E2|S14 f2.8 EX HSM|C 24L MkI|35L|C 50 f1.4|C 85 f1.8|C 100 f2.8 USM Macro|C 24-70 f2.8 L|C 70-200 f2.8 L IS|C 100-400 IS L|T 17-50|S 10-20 f4-5.6|C 18-200IS|C 580EXII|C 580EX i tyle...

Bywalec Awatar zbirr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    pawlack - nie przejmuj się, idź i zrób po prostu dobre zdjęcia, a tym krzykiem tutaj się nie przejmuj, niektórzy zachowują się tak, jakby nigdy nie zaczynali.

Dwa aparaty, dwie lampy, zapas kart i baterii i jedziesz z koksem. Korzystaj często z podglądu na LCD, kombinuj, zmieniaj miejsca z którego robisz zdjęcia, urozmaicaj, łap emocje, raz rób bliskie i dalekie plany.

Powodzenia!
    Brawo, jeden z nielicznych głosów otuchy. Nikt się nie urodził z umiejętnościami mistrzów tylko je nabył w drodze ciężkiej i wytrwałej pracy.
    Głosy "daj sobie spokój, niech młodzi wezmą Master Mastersów of Wedding Photography", są zbyt częste a przecież każdy z nas kiedyś zaczynał w każdej dziedzinie życia.

Przykład oftopowy. Mam stare autko do tłuczenia się po lasach, polach z wykrywaczem metali. Trzeba pospawać podłogę tu i ówdzie, choć może dużo tego ówdzie. poszpachlować, pomalować. Auto warte 1500zł, "mistrz mistrzów migomatu szpachli i pędzla" krzyknął że za mniej jak 3k to on nie podchodzi. ładnie mu podziękowałem i poszedłem. teraz siedzi bez roboty, a ja w końcu kupiłem migomat i lepię powoli. Co prawda spawać umiem, uprawnienia mam, ale takich cienkich blaszek nie spawałem tylko sporo większe konstrukcje.
    I teraz porównanie, warsztat (umiejętności) mam jak kolega, doświadczenie trzeba zdobyć na polu walki, a nie przed monitorem itp. Trzeba wyjść z teorii i wziąć się za praktykę, ale podstawy trzeba mieć, no może więcej niż podstawy. Ja polepię auto, kolega zrobił ślub. ja jestem zadowolony ze swojej roboty, on też.
    Za każdym następnym razem będzie tylko lepiej. Nie święci garnki lepią. Co innego kiedy nie ma się wcale doświadczenia, wczoraj ktoś kupił lustro z kitem, ma opanowany jedynie zielony [] i zadaje pytanie jak ustawić ludzi w plenerze, i dlaczego lampa mu słabo błyska.
    pozdr.

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

zbirr, racja

Zdjęcia w trakcie obróbki, serdecznie dziękuje wszystkim którzy pomogli
    Prosiłbym jeszcze o jedną rzecz. Mianowicie pomoc w obróbce zdjęcia. Zrobiłem blisko 40 takich samych kadrów (ludzie ciągle się zmieniali) i teraz nie mogę wpaść na pomysł jakby to wszystko obrobić. Chodzi mi tylko o podsunięcie pomysłu.
    Załączam plik do podglądu (mam też RAW) :

http://img838.imageshack.us/img838/7006/img5401l.jpg

Regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 21-09-2011 o 22:44 Powód: Regulamin pkt 9.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Zacznij od wyprostowania pionu(ów) :-)

Strona 8 z 13 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów