Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: Fotografia ślubna w skrócie

Domyślnie

Otóż to, ktoś pisał o tym, że najlepiej mieć kartę w kieszeni, a nie w torbie, bo może nie być czasu wyciągnąć... Nie wiem co za survival uprawiacie, ale bez przesady

Dinderi dobrze napisał, logicznym jest, że gdy jesteśmy jeszcze w środku, w kościele, to od momentu obrączek do wyjścia dużo się nie dzieje. Co za problem spojrzeć na wyświetlacz ile zdjęć zostało do końca karty ? Jeśli zostało 10-15 fotek do końca to chyba logiczne, że wypada nową kartę włożyć Liczmy, że wyłączenie aparatu, wyłożenie karty, otworzenie torby po nową, włożenie, włączenie aparatu zajmie ~30 - 40 sekund. Czy to jest dużo ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Po co wyłączać aparat? Oszczędza się z 5 sekund :-)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Gratuluję idealności i wszechprzewidywalności. Nie mówię tego z sarkazmem. Mówię poważnie.
    Nie jestem idealny i wszechprzewidywalny. Mi tez się zdarzyły wpadki z przestawionym kółkiem, albo - nie wiem jak to możliwe - z samoczynnym trybem opóźnionego wyzwalania migawki i paniką "o co chodzi, spust nie działa, aparat sam robi zdjęcia, kiedy chce". (co ciekawe, bardzo udane )
    Ale takie drobne rzeczy jak karta, bateria itp. są zupełnie do przewidzenia i można to zrobić bez nerwów.
    Mimo to, uważam, że warto mieć drugą kartę w kieszeni. Ja mam taki mały portfelik na karty, który można przypiąć do dowolnego paska. Coś w ten deseń, tylko starczy model: http://products.lowepro.com/product/...20,2241,42.htm
    Daje błogie uczucie pewności, że nigdzie nie wypadną, nie połamią się, nikt ich nie nadepnie, są natychmiast pod ręką.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Teraz najważniejsze pytanie do autora wątku. Udało się ?
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie jestem idealny i wszechprzewidywalny. Mi tez się zdarzyły wpadki z przestawionym kółkiem, albo - nie wiem jak to możliwe - z samoczynnym trybem opóźnionego wyzwalania migawki i paniką "o co chodzi, spust nie działa, aparat sam robi zdjęcia, kiedy chce". (co ciekawe, bardzo udane )
    Ale takie drobne rzeczy jak karta, bateria itp. są zupełnie do przewidzenia i można to zrobić bez nerwów.
    Mimo to, uważam, że warto mieć drugą kartę w kieszeni. Ja mam taki mały portfelik na karty, który można przypiąć do dowolnego paska. Coś w ten deseń, tylko starczy model: http://products.lowepro.com/product/...20,2241,42.htm
    Daje błogie uczucie pewności, że nigdzie nie wypadną, nie połamią się, nikt ich nie nadepnie, są natychmiast pod ręką.
    Oczywiste jest, że w najwyższym stopniu próbujemy minimalizować możliwość wystąpienia tego typu rzeczy, czasem jednak się okazuje, że całkowita eliminacja jest niemożliwa.

Wracając do sedna, chciałem powiedzieć, że takie sytuacje jak opisałem, może czasem boleśnie, ale wiele więcej nas uczą niż czytanie książek.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    ...Niektórzy wolą kamerę inni fotografa...
    a jeszcze inni wolą "dwa w jednym"

Ostatnio edytowane przez witoldk ; 19-09-2011 o 19:43

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plraven Zobacz posta
    ... ale... tulipan się lekko przekręcił
    Hihi, my ostatnio z kolegą spędziliśmy jakieś pół godziny debatując nad jego tokiną 12-24 z podobnego powodu

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    Teraz najważniejsze pytanie do autora wątku. Udało się ?
    Nie jest źle ;-). Osobiście jestem zadowolony. Jest dobrze ale teraz czeka mnie kilka nocy przy lekkiej obróbce. Po wszystkim dodam kilka zdjęć dla ciekawych :wink: .I jeszcze raz dzięki dla pomocnych ;-)

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Domyślnie

To klient ma być zadowolony - nie Ty.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Coś już napisał Awatar pawlack
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    To klient ma być zadowolony - nie Ty.
    Klientowi zdjęć na 2. dzień po ślubie nie pokazuje to nie wiem.

Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów