Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 126

Wątek: Fotografia ślubna w skrócie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kwapiszon Zobacz posta
    Rozumiem dinderi, że popierasz produkcję bubli w całej rozciągłości ? Jeśli zarabiasz na fotografii to gratuluję.
    Nie rozumiesz.
    Chodzi o to, że ślubu już nikt nie powtórzy i już nikt nie zrobi na nim lepszych zdjęć. Są takie jakie są i koniec. To że fotograf poległ, to kompletnie nie ważne już, bo aktualnie sytuacja jest nieodwracalna.
    To co ty spieprzyłeś to fakt, że dzięki Twojej nieprzemyślanej działalność, młodym przestała sie podobać jedyna pamiątka, jaką mają.
    Przemyśl to i sam sobie odpowiedz, czy dobrze zrobiłeś.
    "...po owacach ich poznacie..." (Mat.7:16)
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Otwock

Domyślnie

Pocieszę Cię. Około 90% populacji nie ma pojęcia o fotografii. Podstawowa sprawa to żeby nie było "czarne tło"...
    Prócz 3 wymienionych momentów można wspomnieć o przekazaniu znaku pokoju, czasem młodzi wędrują do rodziców, ksiądz do nich podchodzi itp. Moment przyjmowania komunii warto złapać, ale tuż przed (gdy usta jeszcze zamknięte) - czasem się nie da. Na koniec często ksiądz podchodzi do młodych składa gratulacje. Często na mszy podpisywane są dokumenty - trzeba złapać. wszystkie 4 osoby. Młodej powiedz aby do przysięgi zostawiła wiązankę na klęczniku. (najczęściej skutecznie zasłania obrączki)
    Można zrobić ujęcia z huru.
    To tyle na szybkiego.
    A, nie zapomnij się wyspać i wziąć dodatkowych baterii.
    Ostatnio edytowane przez guzolot ; 14-09-2011 o 08:20

Domyślnie

Lista z grubsza.
    Przygotowania:
    1. Fryzjer.
    2. Make-up.
    3. Rodzina w stresie.
    4. Ubieranie sukni ślubnej (spytaj pannę młodą czy możesz być cały czas, czy cię zawoła, czy w ogóle nie chce, bo się wstydzi).
    5. Ubieranie się pana młodego.
    6. Błogosławieństwo.
    Kościół:
    1. Podpisy.
    2. Wprowadzenie panny młodej do kościoła.
    3. Młodzi klęczą (fota z boku dla rodziców).
    4. Z góry fota szeroka na kościół.
    5. Przysięga (poproś młodych, żeby ślubowali sobie a nie księdzu).
    6. Zakładanie obrączek.
    7. Znak pokoju.
    8. Rodzice w ławce x 2.
    9. Świadkowie.
    10. Życzenia od księdza.
    Przyjęcie:
    1. Chlebem i solą.
    2. Rzucanie kieliszkami.
    3. Życzenia od gości.
    4. Pierwszy taniec.
    5. Tańce i zabawy ogólne.
    6. Życzenia młodych dla rodziców.
    7. Oczepiny.
    8. Wniesienie i krojenie tortu.
    To tak z grubsza. Wiadomo do tego trzeba dodać całą listę pt. "łapanie emocji". Foty w RAW, potem postprocess i voila. Jak coś komuś przyjdzie więcej "must have" do głowy niech dorzuci - mogłem coś pominąć.
    Pamiętaj, że to ty z reguły jesteś tym, który załagadza sytuacje (taki trochę psycholog), więc poczucie humoru i empatia mile widziane
    pkt. 8. regulaminu

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plraven Zobacz posta
    Lista z grubsza.
    Przygotowania:
    1. Fryzjer.
    2. Make-up.
    3. Rodzina w stresie.
    4. Ubieranie sukni ślubnej (spytaj pannę młodą czy możesz być cały czas, czy cię zawoła, czy w ogóle nie chce, bo się wstydzi).
    5. Ubieranie się pana młodego.
    6. Błogosławieństwo.
    Kościół:
    1. Podpisy.
    2. Wprowadzenie panny młodej do kościoła.
    3. Młodzi klęczą (fota z boku dla rodziców).
    4. Z góry fota szeroka na kościół.
    5. Przysięga (poproś młodych, żeby ślubowali sobie a nie księdzu).
    6. Zakładanie obrączek.
    7. Znak pokoju.
    8. Rodzice w ławce x 2.
    9. Świadkowie.
    10. Życzenia od księdza.
    Przyjęcie:
    1. Chlebem i solą.
    2. Rzucanie kieliszkami.
    3. Życzenia od gości.
    4. Pierwszy taniec.
    5. Tańce i zabawy ogólne.
    6. Życzenia młodych dla rodziców.
    7. Oczepiny.
    8. Wniesienie i krojenie tortu.
    To tak z grubsza. Wiadomo do tego trzeba dodać całą listę pt. "łapanie emocji". Foty w RAW, potem postprocess i voila. Jak coś komuś przyjdzie więcej "must have" do głowy niech dorzuci - mogłem coś pominąć.
    Pamiętaj, że to ty z reguły jesteś tym, który załagadza sytuacje (taki trochę psycholog), więc poczucie humoru i empatia mile widziane
    SORRY, NIE WYTRZYMAŁEM... "CHLEBEM I SOLĄ"... HEHEHE dobrze to ująłeś
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Oczywiście Panie MC_ to ja spier...em temat, a nie fotograf "profesjonalista".
    nie no, tu chodzi o to, że wiadomo, że ty wiesz, że są skopane, ale mogłes to zachowac dla siebie, bo i po co to mówić, jak stało się i już innych zdjęć nie będą mieli... a tak to mają skopane i kaca...
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 15-09-2011 o 17:16 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Domyślnie

Święte słowa - zapomniałem o tym. Jak rzucanie monet to i zbieranie. Ja robię jeszcze foty jak mi uwagi starczy typu "mistrz drugiego planu", czyli na przykład w oddali ciotki ziewają, ktoś śpi itp. No i generalnie grupowa fota. Z tego co zauważyłem, to młodzi sobie chwalą takie foty już gdzieś w trakcie imprezy - młodzi + rodzice, młodzi + babcia, młodzi + świadkowie - ale to stricte doalbumowe, pamiątkowe zdjęcia.
    pkt. 8. regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A ja Tobie gratuluję ludzkiego podejścia do innych. Najprawdopodobniej zepsułeś im jedną z bardziej trwałych pamiątek.
    Mogłeś dodać: "ale nie przejmujcie się. Po rozwodzie zdjęcia i tak wyrzucicie".

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A ja Tobie gratuluję ludzkiego podejścia do innych. Najprawdopodobniej zepsułeś im jedną z bardziej trwałych pamiątek.
    Mogłeś dodać: "ale nie przejmujcie się. Po rozwodzie zdjęcia i tak wyrzucicie".
    Ostatnio edytowane przez Kwapiszon ; 14-09-2011 o 11:07

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

No imho sp....eś, ja jeśli widzę naprawdę kiepskie zdjęcia z tak ważnej uroczystości i znajomi trują o opinię ograniczam się do komentarza mogło być lepiej, tragedii nie ma, nie jest źle. I to nawet jeśli sami mówią zobacz jak nam foter zj..ł zdjęcia, uważam że mają im przypominać jeden z najszczęśliwszych dni w życiu i nie mogę im tego odbierać.
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawlack Zobacz posta
    Witam!

P.S.
    Jeśli ktoś miałby link który dobrze przedstawia ten temat to byłoby fajnie
    Przejrzałem dużo poradników ale nie interesuje mnie "jak się zareklamować żeby zostać fotografem ślubnym", "jaki kupić sprzęt itp." Chodzi mi o same konkrety wymienione wyżej.

Pozdrawiam!
    http://fotofanklub.pl/index.php?opti...ub-&Itemid=196
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

A propos linków, to i ja pozwolę sobie wrzucić link do zbioru ciekawych profili zdjęć ślubnych, na fejzboku. Kilknij
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 2 z 12 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów