Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: 5DmkII a może 60D ?

Mieszany widok

Domyślnie

Dokładnie, co ma obiektyw makro do głębi ostrości. C60 na danej przysłonie da większą głębię niż C85 na takiej samej przysłonie. Robiłem kwiatki C60 Makro i uważam, ze jest to dokonały obiektyw do tego typu zadań. Piszesz, że robisz kwiatki zawodowo, to robienie tego ileś krotnym zoomem jest słabym pomysłem.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

no właśnie w moim przypadku chodzi o jak największą GO, to ma być w całości ostra fotka , taka żeby klient mógł ocenić produkt tak jak on wygląda w rzeczywistości. Nie miałem do tej pory doświadczenia z 60/100 macro. Ciekawe jak wypadają przy maksymalnej przysłonie. Jeśli dają "szeroką" ostrość to poważnie się zastanowię. Dzięki za rady. Coraz bardziej skłaniam się do 60d ( z tą różnicą 1500 pln wobec 5D, trochę przesadziłem :wink , wobec tego proszę też o porady na temat dobrego portretowego obiektywu z zakresu 60-100 mm dającego dobre fotki również z dużą/maksymalną głębią ostrości. Jeżeli zdecydowałby się powiedzmy na 60 macro, to zostawić 17-40, czy raczej zamienić na 15-85

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

60D + 100 macro masz tu: LINK
    Kwiatki też znajdziesz.
    z 15-85 kwiatka masz choćby tu (choć z 40D)
    15-85 jest bardziej uniwersalny do Twoich ogólnych zastosowań.
    A tu zobaczysz, jak 15-85 radzi sobie w ogóle.
    Pozdrawiam Rysiek

Uprawnienia umieszczania postów