Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Canon 5d MkII problem z AF

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Ręce mi opadają jak czytam tu farmazony o tym jak to należy używać autofokusa a jak nie, jak to trzeba się go nauczyć.

Autofokus ma działać i koniec, a tak nie jest w piątkach i to jest fakt. Polecam udać się do jakiegoś komisu, nabyć za grosze Minoltę AF5000 podpiąć szkło i sprawdzić jaka w niej jest celność pierwszego zintegrowanego w pełni systemu autofokusa, bo Canon niestety do dziś nam tego nie daje w piątkach. Gdy czytam, że piątka ma dobry środkowy punkt AF to jestem pewien, że piszący nie miał do czynienia z żadnym innym systemem - no może za wyjątkiem Olympusów trzycyfrowych.

Miejmy nadzieję, że Canon skończy z tymi ograniczeniami AF w kolejnych modelach.

Kolejną sprawą są jakieś bajki o studyjności 5D mającej usprawiedliwiać kiepski AF. Nie wiem skąd się takie historie biorą, ale w katalogu Canon Professional piątka jest prezentowana jako aparat do reportażu.

pozdrawiam tych zadowolonych z AF w piątce jak i tych mniej

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Gdy czytam, że piątka ma dobry środkowy punkt AF to jestem pewien, że piszący nie miał do czynienia z żadnym innym systemem - no może za wyjątkiem Olympusów trzycyfrowych.
    Ja przyznaję, że od 15 lat mam tylko Canony i rzeczywiście nie mam porównania. Może dzięki temu, nauczyłem się robić zdjęcia 5dII tak, że mi jego AF zupełnie nie przeszkadza.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Uprawnienia umieszczania postów