Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: Canon 5d MkII problem z AF

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miszczyk Zobacz posta
    Wracajac do ustawien:
    Okey robiac na One shot, fotografujac grupe osob na przeslonie 2,8 kazdy kto bedzie stal blizej czy dalej od punktu ustawiania ostrosci bedzie totalnie rozmazany(przynajmniej tak mi wyszlo).

Ale, że co na servo masz większą Go niż na one shot?
    Poza tym nie przesadzajmy z tym totalnie rozmazany...
    Totalnie rozmazany to będzie jak stanie 2m i dalej...

Jak sobie proadzic na one shot focac mlodych w kosciele na zaslubinach ? Przeciez oni stoja na przeciwko sibie a ksiadz w srodku, ustawiajac na centralny punkt bede lapac ksiedza. Ustawiajac natomiast na oko czy twarz jednego z mlodych i przekadrowywujac nie bede mial "tej" ostrosci. Pozatym jak Aparat moze sie mylic na grupie ?
    Powaznie zaczynam sie zastanawiac czy jednak nauka Canona nie bedzie mnie kosztowac za duzo nerwow i siedzenia przed PS.
    A co przysięgę chciałbyś focic na servo?
    Młodzi w tym momencie gdzieś mają uciec, biegają po całym kościele, czy jak?
    Jeżeli tak to nie wiem co za śluby robisz
    Jakiej "tej" ostrości??
    Cały czas przekadrowuję, pracuję w kościele zawsze na pełnych otworach (1,4 i 1,8) i jakoś nie wiem o jakiej "tej" ostrości mówisz...

No cóż prawda jest taka, że w 5D2 pracuje się głównie na one shot, centralnym punkcie i przekadrowanie.

Na wesele polecam kupic lampę (tak BTW nie wyobrażam sobie focenia całego wesela zupełnie bez lampy o_O i to w żadnym systemie, skąd bierzesz światło? Chyba, że pracujesz zawsze z kamerunem co dyga ze sobą 4x1000W halogenów.
    Ale lampa poza źródłem światła posiada również wspomaganie AF które znacznie ułatwia pracę na weselu.

Wesela zawsze z lampą. f2.0 i one shot wystarczają. Nieostrych (w sensie nietrafionych) zdjęć mam <5%

Tak wogole ile srednio robicie zdjec na weselu od przygotwan do konca oczepin ?
    1200 maks
    Ostatnio edytowane przez Goomis ; 13-09-2011 o 14:11
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów