Masz już tę elkę, czy dopiero planujesz?
Masz już tę elkę, czy dopiero planujesz?
planuje
Dopiero zaczynam.
Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
[SIGPIC][/SIGPIC]
Oczywiście warto dowiedzieć się, że nawet to szkło bywa problematyczne. A własciwie niektóre egzemplarze tego szkła. Krisnrj miał z nim problemy i zapewne to właśnie sygnalizuje, powyższym (wytłuszczenie specjalnie dla kolegi Viteza).
Na szczęście, jak prześledzić wpisy na temat 70-200f4L z kilku ostatnich lat, te problematyczne egzemplarze, to tylko ułamek promila z liczby codziennie używanych przez polskich fotografów.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja natomiast mogę z czystym sumieniem polecić to szkło, brak stabilizacji mi osobiście nie przeszkadza. Używam w dodatku z 550d, czyli z body, które posiada również autor tematu. Współpraca wg. mojej oceny jest świetna i jak dotąd nie miałem z tym szkłem żadnych problemów. Uważam również, że jest warte swojej ceny, a można je już dostać nowe za 1600-1700zł - Mogę udokumentować paragonem![]()
Canon: 550D + BG-E8 / 18-135 IS / 50 1.8 II*/ 100-400 4.5-5.6 L IS USM/ cpl, uv i inne.
*[in progress]
Dzięki fafinek za dobre słowo. Dobra myślę że temat można zamknąć.
Dopiero zaczynam.
Canon EOS 550D + Canon 18-55 mm f/3.5-5.6 IS + Canon EF 50 mm f/1.8 II + karta SanDisk SDHC Extreme 8GB class 10 + Lowepro SlingShot 302 AW
[SIGPIC][/SIGPIC]
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Życzę radości z używania elki 70-200, ale w sprawie filtrów to jeszcze przemyśl sprawę (przeczytaj parę wątków o filtrach).
Ja, gdy kupiłem swoją elkę 70-200/4 IS to od razu, oczywiście delikatnie, założyłem filtr - taki jaki miałem o rozmiarze 67 (po prostu znalazłem coś w szufladzie). Niestety był to stary filtr HAMA. Dłuższy czas dziwiłem się gdzie jest ta wspaniała ostrość tego obiektywu, aż... zdjąłem filtr !
Okazało się, że filtrem, który nie degraduje jakości jest B+W MRC za prawie 400 zł
Wszystkich oczywiście nie sprawdzałem, i pewnie da się dobrać coś pośredniego za rozsądniejsze pieniądze, ale od tego czasu zakładam filtry gdy potrzebuję FILTRÓW :-P
pozdrawiam