Cytat Zamieszczone przez kuzi4 Zobacz posta
I wszystko w temacie Ależ niektórzy lubią i potrafią sobie komplikować życie...
Oj tam, oj tam.

Ja chcę zobaczyć zdjęcia cegiełek lub bateryjek przy różnie ustawionej korekcji. Może to też ma wpływ na ostrość zdjęcia.
Czy jak obiektyw mi mydli, to tą korekcją mogę wyostrzyć zdjęcie?

Czy jak oddale oko to wartość się zmienia?
Brałeś pod uwagę, że w jasny dzień źrenica jest bardziej zamknięta niż w nocy?
Robiłeś ten test w dzień czy w nocy? Bo to naprawdę duża różnica.
Kwestia druga: oświetlenie naturalne? Czy migające świetlówki.
To ważne!! Nie robię teraz sobie jaj.
Tyle pytań i brak odpowiedzi.

Dlaczego canon nie robi w aparatach dwóch muszli ocznych? Na każdym oku mam inną wadę wzroku. Uważam, że powinny być dwie muszle oczne z korekcją. Nie zawsze można spojrzeć tam swoim "ulubionym" okiem.

A tak na poważnie:
Nie przesadzacie już trochę? Z tymi "testami"? To już nie jest zdrowe.

Czekam na temat: ile dziesiątych milimetra jest różnicy w przycisku, na różnych puszkach, zanim klapka baterii się otworzy całkowicie. Sprawdzał to ktoś?

Przepraszam, ja głupi jestem i ciągle się uczę. Ale wytłumaczcie mi jak "krowie na rowie": w czym takie testy pomagają?
Jak ustawię aparat na statywie, do tego 1xxxx zdjęć aby ustawić korektę w muszli ocznej. To czy moje zdjęcia będą lepsze?

michael_key sorry, muszę to napisać: to jest choroba. To się powinno leczyć!
Poważnie.

Teraz ustaw aparat na statywie i zrób zdjęcia mojego posta. Zobacz czy na różnych korektach wyjdzie Ci inna zawartość zdjęcia.

Czy może wystarczy tylko pokręcić kółkiem aby w wyświetlaczu było ostro? A samo zdjęcie się nie zmieni?

Hmm?

Jak dostanę ostrzeżenie za ten post to rozumiem i nie będę miał o to pretensji. Takie jest moje zdanie i wszelkie nagany i kary przyjmę jak facet a nie kalesony.