Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: Jak zrobić (sztuczny bądź prawdziwny) szron na plastiku?

Dopiero zaczyna

Domyślnie Jak zrobić (sztuczny bądź prawdziwny) szron na plastiku?

Mam taką zagwozdkę, muszę sfotografować kawałek plastiku na którym ma być szron. Zdjęcie będzie raczej z bliska, nie koniecznie makro 1:1, ale na pewno będzie widać szron na zdjęciu, także musi wyglądać co najmniej przyzwoicie.

Na razie czekam na "szron w sprayu" i zobaczę jakie da efekty.
    Próbuję też uzyskać coś dzięki bardzo zimnej zamrażarce oraz parze wodnej, niestety jak do tej pory efekty nie są specjalnie zadowalające. ;/

Macie jakieś pomysły albo jeszcze lepiej sprawdzone sposoby?

Coś już napisał

Domyślnie

Większość plastików po wyjęciu z zamrażarki na -21 stopni w wilgotny dzień pokrywa się natychmiast szronem. Jak ma być mocniejszy - ustawić zamrażarkę na niższą temperaturę. Jeśli trzeba szybko i nie ma wilgotnego dnia do dyspozycji, to można wziąć najpierw w małej łazience długi i gorący prysznic i tam wejść z zimnym plastikiem.

Bywalec
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

Poszukaj na stronie http://snowart.pl/ mają różne patenta do śniegu/szronu/lodu itp. Kiedyś używałem ich spray-u tworzącego sztuczny szron na kwiatach. Na plastiku też powinien podziałać.
    W zamrażanie raczej bym się nie bawił - jeśli sesja potrwa to szron się nie utrzyma, zwłaszcza jak zostanie podgrzany lampami/pilotami.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kiedyś robiłem zdjęcia piwa ze szronem, i dość dobre efekty można uzyskać nakładając w rękawicach lateksowych zwykły silikon łazienkowy przezroczysty, i na to sprejem wodę by uzyskać kropelki.

Uprawnienia umieszczania postów