Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Czy jest to możliwe ???

Domyślnie

a czy ten ma w sobie funkcje makro - tam jest na boku taki złoty napis który tak wygląda jak makro ale nie jestem pewien

Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

zloty napis to zapewne USM wiec nie ma macro, ale i tak lepiej kupic obiektyw macro a nie "macro" czyli taki ze skala 1:1
    350D

Pełne uzależnienie Awatar Pszczola
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Ejże, chyba przesadzasz. Mam trochę fotek ważek w swojej kolekcji (większość statycznych) i muszę powiedzieć, że bez problemu podchodziłem do siedzącego owada na ogległość 0,5-1 m. Oczywiście trzeba podchodzić ostrożnie i bez gwałtownych ruchów. Strzelam makro Sigmą 180/3.5 i nie ma problemów.
    P13ka - to jest crop, tak?
    EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

MSZ ważki to jedne z mniej płochliwych latających owadów. Bardzo czesto nawet wystraszone po zrobieniu małego kółka w powietrzu siadają z powrotem w tym samym miejscu. A ja już stoję tam z aparatem
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Początki nałogu Awatar Coronado
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KOKO74
    Moim marzeniem jest fotografowanie takiego motylka z odległości jakiś np. 2,5m tak aby go nie spłoszyć a aby motylek zajmował cały kadr i był ładnie wyostrzony.
    Z tego co pamietam to najlepiej fotografowac owady zaraz z rana. Wtedy sa jeszcze bardziej "zaspane" i nie uciekaja tak bardzo. Przede wszystkim maja jednak wilgotne skrzydla i nim ich nie wysusza dobrze to i tak daleko nie poleca. Poza tym rano masz tez dobre swiatelko.

Pozdrawiam
    Coronado

Moja galeria: MyLightscapes.com
    Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.

Pełne uzależnienie Awatar Tytus

Domyślnie

a czy ten ma w sobie funkcje makro - tam jest na boku taki złoty napis który tak wygląda jak makro ale nie jestem pewien

Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS USM
    nie sugeruj się takimi napisami, to, że Tamron na co drugim szkle ma to napisane, nie znaczy, że ma funkcję makro, w wielu przypadkach Canonowskie tele lepiej zbliżają, niż te "niby z funkcją makro" Tamrony Sigmy czy inne takie...

bo co to za makro 1:3,8????

chwyt reklamowy dla naiwnych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Coronado
    Z tego co pamietam to najlepiej fotografowac owady zaraz z rana. Wtedy sa jeszcze bardziej "zaspane" i nie uciekaja tak bardzo. Przede wszystkim maja jednak wilgotne skrzydla i nim ich nie wysusza dobrze to i tak daleko nie poleca. Poza tym rano masz tez dobre swiatelko.

Pozdrawiam
    Coronado

nie zaspane

tylko wolniej się ruszają, bo jest zimno, owady nie są stałocieplne, niektórzy maniacy makrofotografii potrafią przed sesją przetrzymać robala godzinę w lodówce

Domyślnie

Czy jest to możliwe ???

kup sobie dobre tele, najlepiej z IS, rób zdjęcia z dystansu a potem kadruj, to najlepsze rozwiązanie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez p13ka
    Ejże, chyba przesadzasz. Mam trochę fotek ważek w swojej kolekcji (większość statycznych) i muszę powiedzieć, że bez problemu podchodziłem do siedzącego owada na ogległość 0,5-1 m. Oczywiście trzeba podchodzić ostrożnie i bez gwałtownych ruchów. Strzelam makro Sigmą 180/3.5 i nie ma problemów.
    dla mnie to cholernie płochliwe skurczybyki....

Domyślnie

Dzienki

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów