Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ciezki wybor w zakresie 70-200

Dopiero zaczyna

Domyślnie Ciezki wybor w zakresie 70-200

Dobry wybór. Sam niedawno kupiłem taki i jestem zadowolony. Z telekonwerterem 1,4 Canona spisuje się bardzo dobrze.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Heh, jak pech to pech szklo zamowilem, i braklo w Canon Polska.. ale to chyba na plus.. bo... dzieki temu, po nieprzespanych nocach podjalem meska decyzje 70-200 IS jak szalec to szalec pozdrawiam i dzieki za rady (chociaz sobie sam odpowiedzialem n apytanie czego potrzebuje )
    Bez podpisu

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stilleto
    Heh, jak pech to pech szklo zamowilem, i braklo w Canon Polska.. ale to chyba na plus.. bo... dzieki temu, po nieprzespanych nocach podjalem meska decyzje 70-200 IS jak szalec to szalec pozdrawiam i dzieki za rady (chociaz sobie sam odpowiedzialem n apytanie czego potrzebuje )
    To moze jeszcze nie zamawiaj, tylko sie przespij z tematem a moze wyjdzie, ze potrzebujesz Canon 600L :wink:

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie, nie, nie, takie cos nie wyjdzie a jak kiedys juz faktycznie wyjdzie to jako drugie szklo.. potrzebuje przede wszystkim jasnego zooma uniwersalnego, na wszystkie okazje.
    Ew w przyszlosci telekonwerter 1.4 i crop z aparatu tez da jakies efekty (niech sprobuje nie dac ). IS bedzie jako dodatkowa funkcja.. w koncu przy tej kwocie te pare nascie setek wiecej juz tak "nie boli"...
    Poza tym.. ze obiektyw jest z IS nie znaczy ze musi byc non stop wlaczony.
    PS Wpierw i tak bedzie jeszcze cos szerokatnego, 18-55 denerwuje
    Bez podpisu

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A wogole to temat powinien byc w innym dziale, sorry (mozna kopsnac)
    Bez podpisu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

IS bedzie jako dodatkowa funkcja.. w koncu przy tej kwocie te pare nascie setek wiecej juz tak "nie boli"...

I tak to ja wszystkim tlumacze - wydajesz kupe kasy na szklo to niech to juz bedzie w pelni funkcjonalne, ze wszystkimi bajerami szklo, czyli wersja z IS.
    Jesli ktos przymierza sie do tego typu szkla ale liczy kazda zlotowke... to niech juz kupi Sigme 70-200 2.8 EX i jeszcze na drugie jakies fajne szklo wystarczy ... ale bedzie mial swiadomosc ze to nie jest szczyt mozliwosci w tym zakresie.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    I tak to ja wszystkim tlumacze - wydajesz kupe kasy na szklo to niech to juz bedzie w pelni funkcjonalne, ze wszystkimi bajerami szklo, czyli wersja z IS.
    Jesli ktos przymierza sie do tego typu szkla ale liczy kazda zlotowke... to niech juz kupi Sigme 70-200 2.8 EX i jeszcze na drugie jakies fajne szklo wystarczy ... ale bedzie mial swiadomosc ze to nie jest szczyt mozliwosci w tym zakresie.
    Sorry Vitez, ale trochę za daleko pojechałeś. Różnica w cenie między wersją IS i non-IS to 2000PLN. Za tą cenę dostajesz szkło gorsze optycznie (niewiele, ale jednak) i cięższe.
    Wg. Ciebie wszyscy powinni doceniać użyteczność IS, ale nie wszyscy go tak naprawdę potrzebują, więc nie tłumacz wszystkim, że mają wydać 2000 PLN więcej na szkło ze wszystkimi bajerami. Za różnicę w cenie masz Tamrona + dobry statyw z dobrą głowicą lub dobry monopod z głowicą. Widzisz, ja (i nie tylko ja) przy zakupie szkła nie liczę każdej złotówki, ale 70-200IS nie kupię. Kupię wersję non-IS. W przypadku 100-400IS to już troche inna historia....ale to by było OT.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A mozna dostac link do tych zdjec?
    Swoja droga, tez troszke zalezy od osoby pstrykajacej (nie mowie ze chodzi tu o zone szacownego pana Muflona :P ale uogolniam)
    Bez podpisu

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Teoretycznie tak, ale wezmy taka wersje:
    chcialem kupic wersje z IS-em, ale kupowalbym ja tylko w Polsce ze wzgledow na gwarancje. Nie ryzykowalbym sprowadzania tegoz szkielka bez gwarancji. Cena u nas w Polsce - ok 6800
    Ale mialem teraz mozliwosc sprowadzenia wersji non-IS z USA za ok. 3800
    Jak dobrze wyliczysz roznica = 3000pln
    I z checia zobacze sam, czy na koncerty i przyrode, nie wystarczy mi monopod zamiast wywalac 3000pln na rzecz, ktora jest wygodna, ale:
    - nie jest jednak do konca tak wygodna, bo 2 razy ciezsza
    - optycznie jest nieco gorsza
    - jest prawie 2 razy drozsza (jak dla mnie)
    - ma kolejne urzadzenie, ktore moze sie popsuc, a jak juz padnie, to dziekuje za kase jaka za to krzykna.

A jesli okaze sie, iz nie umiem, czy mi nie wygodnie bez IS-a, to sprzedam nic nie tracac i kupie z IS-em, nie?

Dlatego moja wersja jest rowniez rozsadna, choc pewnie jej nie zakladales.
    A do Sigmy nie namawiaj ludzi, ktorych stac na drogie szkla i ewidentnie nie chca kupowac zamiennikow
    Ostatnio edytowane przez Pikczer ; 17-01-2006 o 19:48

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

A mozna dostac link do tych zdjec?
    Swoja droga, tez troszke zalezy od osoby pstrykajacej (nie mowie ze chodzi tu o zone szacownego pana Muflona :P ale uogolniam)
    Proszę bardzo: http://canon-board.info//showthread.php?t=8095
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów