a jak na różnych kartach jest problem - może uszkodzeniu uległ jeden z "drucików" złącza w samym aparacie ? nie da się tam zaświecić i spojrzeć czy wszystko proste i na swoim miejscu ?
a jak na różnych kartach jest problem - może uszkodzeniu uległ jeden z "drucików" złącza w samym aparacie ? nie da się tam zaświecić i spojrzeć czy wszystko proste i na swoim miejscu ?
No właśnie to mnie zastanowiło bo miniaturki na aparacie wyglądają ok, dopiero po zgraniu zdjęcia pojawiają się "kwiatki". Tylko czy na aparacie po zrobieniu foty wyświetlane są zdjęcia czy miniaturki z EXIF'a?
Spróbuję wszystkiego o czym piszecie dzisiaj wieczorem.
PS. witkor - Co masz na myśli mówiąc żebym zrobił "ponowny upload"?
KRK Studio
Aparat a także niektóre programy nie wyświetlają RAW ale zaszyty JPG.
Spróbuj potraktować RAWy programem: instant JPEG from RAW jeżęli RAWy są uszkodzone to ten program może wyciągnąc z nich pliki JPG - będziesz miał chociaż to.
Wg. mnie to błąd albo samej karty albo zapisu na kartę lub błąd przy zgrywaniu (czytnika, karty, portu usb...)
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ufff, mój czytnik kart nie daje rady gdy na karcie są duże JPG 21MB i duże RAWy. Dzięki wielkie za pomoc, o mało co nie zszedłem...
Szkoda tylko że straciłem fajne zdjęcia, bo formatowałem karty ;/ Ale coż, lepsze to niż zepsute body![]()
KRK Studio