Wczoraj bylem w Foto7 i kupilem model k102. Jestem zadowolony ale do pelni szczescia daleko :-) okazuje ze moj poprzedni Lowepro MicroTrekker200 pod kilkoma wzgledami bije Kate na leb na szyje :-) Kate dyskwalifikuje brak kieszonki na portfel plus klucze itp, teraz glowie sie jak wsadzic plyty CD do srodka :> zalaczone torebki sa OK ale nie ma zadnej wygody w uzytkowaniu takich torebek na rzepy tym bardziej kiedy stoisz przed samochodem i grzebiesz w bebechach plecaka w poszukiwaniu kluczow :> w rozwiazaniu tego problemu widze zakup jakies malej torebki i doczepienia jej do przodu "chrzaszcza". kolejny minusik to za sposob montazu statywu/monopadu. latwiej jest ze statywem niz z monopoadem hehe ale ogolnie w montazu monopadu wspomagam sie wlasnymi trokami z innego plecaka... jak juz jestem przy trokach to jak mozna nie bylo zrobic po dwa troki na spodzie plecaka zeby wlasnie bez problemu montowac monopad/maly statyw. to z tych rzeczy ktore mi sie nie podobaja. z pozytywow to wykonanie, kieszen na skroty, miesci 30d z gripem (straszny problem wyszukac cos na gripa) oraz system noszenia, ktory jest kapitalny i wierzcie mi nieporozumieniem jest dawanie pasow biodorowych do takich maly plecaczkow... w foto7 widzialem taka torbe biodrowa ktora wspolgra z plecakiem tworzac pelen system... torba cale szczescie kosztowala juz duzo przyziemniejsze pieniadze i mysle ze sie na nia skusze bo monza ja nosic razem z plecakiem lub osobno na ramieniu...podsumuwujac to nadal nei wiem czy kata jest warta swojej ceny wyszedl wlasnie konkurencyjny model z Lowepro i az poszlo mi po pietach bo prezentuje sie wysmienicie i daje do myslenia :-) nie ma jakiejs drastycznej roznicy miedzy Kata a Lowepro, obie firmy maja swoja mocne strony :-)