Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
używa już ktoś z Was? jakie wrażenia?
Pojechalem do Gliwic kupic plecak R-102 (bez komory na notebooka, bo ja analogowy jestem) ale moj korpus z bosterem wysoki jest wiec wybralem R-103. Dzieki przestrzeni w komorze zyskuje ten centymetr glebokosci przestrzeni w komorze glownej.

Dlaczego KATA? Bo ma 15 cm glebokosci, a jeszcze nie jest az tak wielki jak inne glebokie plecaki. No i urzekl mnie kolor wnetrza.

Wykonanie: lepiej byc nie moze. Zamki w zebami jak baszty + funkcja YKK silent zip czy jakos tak. Faktycznie dosc cicho sie otwieraja. Przydatne w lesie czy w salonie
Braku pasa biodrowego na razie nie odczulem, tak dobrze lezy na plecach. Ale mam za soba tylko parogodzinne lazenie po miescie. Zobaczymy pozniej. Pelno szlufek do podpiecia tego i owego.
Material raczej przemakalny jest ale w komplecie pokrowiec. Niestety bez schowka w plecaku wiec zajmuje miejsce

Ustawnosc: odpowiada mi polozenie korpusu na dole plecaka (nisko srodek ciezkosci!) i ta mniejsza klapa (dostep tylko do aparatu) chyba sie sprawdzi. Tak naprawde to pelne 15 cm glebokosci plecak R-103/2 ma tylko pod mniejsza klapa. Udalo mi sie upchnac w plecaku Mamiye RB, dwa szkla do niej + pryzmat, korpus 1n (rozkrecony), Tamrona jak wiekszosc oraz EF50/1.4. Upachalem i ... nie podnioslem
Kieszenie wewnetrzne troche przedumane bo sa po luku no i tylko dwie niestety. Ale za to w komplecie dwa woreczki siatkowie z rzepem zeby je przyczepic w plecaku gdzie sie chce. Dwie zewnetrzne kieszonki to jedynie na cos plaskiego moga sie przydac.

Statyw mozna wieszac na plecach lub z boku ale przeznaczona do tego torebka na dwie nogi statywu, majta sie strasznie na swoich paskach. Musze ja jakos lepej przymocowac.

Cena: wiem, drogo ale na firme kupuje. Bardzo dlugo szukalem, macalem rozne plecaki. Ten wygral i prosze niech nikt mnie nie wyprowadza z (o)błędu