Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon EF 24-105mm f/4L IS - awaria

Mieszany widok

Unhappy Canon EF 24-105mm f/4L IS - awaria

Witam
    Mam pytanie czy ktoś kiedyś miał kłopoty z tym obiektywem?
    Mój sprzęt od pewnego czasu ma dziwną przypadłość cześć aparatów go wcale nie wykrywa ale niestety nie dzieje się tak zawsze! Mój C 5D mk1 go widzi ale bardzo często na największej ogniskowej AF błądzi, a obiektyw się zawiesza i dziwnie stukocze. Lepiej zobrazuje to film http://youtu.be/3n5VvxeVVH0.
    Orientuje się ktoś co to może być i co dalej począć? Jakoś mam średnią ochotę wysyłać go na żytnią!
    Dziękuje za rady i pozdrawiam Michał
    C 5D, Z 16/2,8, C 16-35/2,8 L, C 24-105/4 IS L, C 85-1,2 L, C 135/2 L, C50/1,4, 580EX II + małe domowe studio

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Miit Zobacz posta
    Orientuje się ktoś co to może być i co dalej począć? Jakoś mam średnią ochotę wysyłać go na żytnią!
    Dziękuje za rady i pozdrawiam Michał
    Nie bardzo wiem jakiej porady oczekujesz... Jak masz uszkodzony obiektyw, to tylko serwis pomoże. Nie pasuje Żytnia? To zawieź/wyślij do Kadei na Czapskich...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony Awatar PawelB
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miałem podobne objawy ze swoim szkłem. Stukot wynikał z awarii IS, miałem też padniętą przysłonę, naprawa kosztowała niecałe 600 zł na Żytniej.
    Fomei PRV-3 w środku EOS 50D, EOS 10D, jakieś szkła i miejsce na nowe zakupy.

Moje gnioty
    Moje gnioty 2

Uprawnienia umieszczania postów