To porównaj 24L i Sigmę 24/1,8![]()
Ja nie widzę sensu porównania czegokolwiek, 20 i 35 mm da zupełnie inne kadry i nawet docinając uzyskasz inny rodzaj naświetleniaJa mogę jedynie na AF w sigmie marudzić że wolny :P
To kup i porównaj. EOT, do zamknięcia, bo zaflejmują.
Ja jakbym widział takie porównanie, to nad Sigmą bym się zastanowił. Nawet jak drugie zdjęcie byłoby zrobione 70-200 na 200mm.
Urażona "duma"?
Porównanie trochę bez sensu, więc się nie dziw.
No, możesz jeszcze porównać tą Sigmę z czymś Canona @f1.8... Ojej... nie da się?
Ludzie weźcie zejdzcie z Miclesa. Czy to jest porównanie 2 obiektywie które ma ma przekonac ludzi czy wybrać jedne szkło czy drogie? NIE
Chciał chłop pokazać jak jakościowo wypada Sigma w porównaniu do jeden z eLek która akurat ustrzelil podobny kadr i tyle. MoZe komuś kto myśli o Sigmie to sie przyda do podjęcia decyzji czy zbierać czy kupować polsrodki.
Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 09-09-2011 o 08:24
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Wybacz, ale niezbyt rozumiem co napisałeś.
1. Mad_mac trochę edytował swojego posta, choć i tak trochę bełkotu pozostało.
2. Faktycznie, niesamowity wyczyn. 2 podobne kadry obiektywami o różnej ogniskowej. W weekend mogę strzelić podobny kadr Canonem 85/1,8 i Sigmą 150 macro @2,8 i można się radować do woli...
Według mnie porównanie jest nieprzydatne i bez większego sensu. Oczywiście ktoś może mieć inne zdanie.