Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
Ludzie weźcie zejdzcie z Miclesa. Czy to jest porównanie 2 obiektywie które ma ma przekonac ludzi czy wybrać jedne szkło czy drogie? NIE
Chciał chłop pokazać jak jakościowo wypada Sigma w porównaniu do jeden z eLek która akurat ustrzelil podobny kadr i tyle. MoZe komuś kto myśli o Sigmie to sie przyda do podjęcia decyzji czy zbierać czy kupować polsrodki.
Ktoś kto potrzebuje obiektywu kupi Sigme i będzie użytkował bo nie będzie mógł sobie pozwolić na kilka miesięcy zwłoki aby dozbierać na elkę. Amator kupi Sigme a nie canona chyba że da się wciągnąć w manie onanizmu A jeśli ktoś jest onanistą to będzie zwlekał z zakupem ileś czasu i straci możliwość rozwijania swoich umiejętności przez okres oczekiwania.

Ja znając wady i zalety owego obiektywu robię nim udane zdjęcia i co ciekawe nikt nie narzeka... można? Można!

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
1 Sorki ale pisalem z iphona i niestety slownik zrobil swoje.
2 A ja bym chetnie zobaczyl jaka byla by roznica bo wtedy mial bym pojecie o tym jak ta sigma rysuje w porownaniu do 85 ktorego mam.
Jak widzisz jednych zainteresuje innych nie. Jak mnie cos nie interesuje to nie czytam a nie komentuje w stylu "bez sensu to porownanie".
To porównaj sobie Canona 85 i Sigme 85 bo dalej porównanie tego jak rysuje obiektyw zmienno i stało ogniskowy jest nie do końca rzetelne. Canona masz a Sigme wypożyczysz w dowolnym salonie Sigmy, tak więc czekam ze zniecierpliwieniem na wynik testu