Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 83

Wątek: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

koleżance Zader Widziałeś to różowe kółeczko z krzyżykiem? Spoko nie chowam urazy

Tak dokładnie chodziło mi o wyzwalanie lamp przy pomocy innego systemu - tj. sama lampa jako 2 lub 3 będzie tak samo współpracowała z systemem canona jak i nikona, to się przydaje zwłaszcza jak możesz dzielić sprzęt z kimś kto ma inny system
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj przepraszam, pisalem z komorki i tutaj sie zadne koleczka z krzyzykami nie pokazuja

A ta lampa ma tez wbudowana fotocele, wiec jezeli jakies body nie moze sie komunikowac bezprzewodowo (ustalic sile blysku itp.), to i tak lampe mozna blyskiem wyzwolic.

Domyślnie

no można, ale jeśli chcesz wyzwolić lampę po za sankami, a nie chcesz mieć na "fotografowanym obiekcie" światła z wbudowanej lampy (a czasem to może być mocno niepożądane, no nie?) to przyda się zdalnie wyzwolić.
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Domyślnie

Witam wszystkich użytkowników aparatów marki Canon i nie tylko. Śledzę Wasze forum ponieważ sam od dawna jestem związany tylko z tą marką. Mam jednak dylemat związany z właśnie testowaną lampą.
    Wykonuję obecnie zdjęcia aparatem (eos40D) wyzwalanym z modułu do rejestrowania bardzo szybkich ujęć konkretnie zwierząt przecinających wiązkę lasera (high speed photography). Posiadam już lampę 580 EX. W tego typu zdjęciach wymagane są nastawy lampy 1:128. Ponieważ pracuję z obiektywem 2,8/100 czyli sporo odsuniętym od obiektu, a przysłona musi byś mocno przymknięta zachodzi potrzeba domontowania dodatkowego źródła światła. I właśnie tu pojawia się pytanie czy musi to być druga 580EX czy też wystarczy testowana Yongnuo 565. Wygląda zachęcająco (jak każda kopia za 1/3 ceny oryginału).
    Warunek jest następujący:
    - musi być zamontowana na statywie tak samo jak lampa canon,
    - ma być nią sterowana - nie aparatem
    oraz powinna mieć nastawioną moc 1:128.
    Aparat ma długi czas naświetlania gdyż zdjęcia są wykonywane w całkowitej ciemności.
    Bardzo proszę szanownych forumowiczów o podzielenie się sugestiami czy Yongnuo będzie współpracowała z 580 EX w takim zakresie jak opisałem. Czy brak funkcji HSS w tym przypadku ma jakieś znaczenie. Z góry dziękuję.

Domyślnie

Jeżeli tylko nie potrzebujesz do zdjęć krótszej migawki niż 1/200 to spokojnie wystarczy Yongnou
    5d+5d mark II+ S35A+C 85 f/1.8 + C 20-35 f/3.5-4.5, C 70-210 3.5-4.5 580 ex II, YN 565 EX (czasem 17-40 L i 50 f/1.4), arsat 80/2.8 tilt

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MICHAŁ Zobacz posta
    Warunek jest następujący:
    - musi być zamontowana na statywie tak samo jak lampa canon,
    - ma być nią sterowana - nie aparatem
    oraz powinna mieć nastawioną moc 1:128.
    - Mocowanie niemal identyczne tzn hot shoe, tyle ze zamiast docisku suwaka Canona, jest gwint i kolko dociskowe. Do mocowania na statywie bez roznicy.
    - Moze byc uruchamiana z lampy 580 jako slave oraz przez fotocele.
    - Moc lampy w trybie manual regulowana od 1 do 1/128.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Domyślnie

jak zauważył grzegorzki jest wszystko czego jest potrzeba (po za HSSem), a jeśli chodzi o wygląd i jakość wykonania to trzymając YN i Canon w ręku jednocześnie zastanawiałam się, która jest lepiej wykonana. Canon ma ładniejsze guziczki i pokrętełko... no chyba tyle z moich odczuć ^^ Aaaaa i klapka od baterii w Canonie jakaś tak, że zawsze jak otwieram, to nie wiem czy nie połamię, akurat to w YN jest znacznie lepiej rozwiązane.

Domyślnie Odp: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX

A czy ktoś z użytkowników tej lamy miał problem z 'zawieszeniem'- można ją tylko włączyć i wyłączyć. Na lampie pali się cały czas zielona dioda, czyli tak jakby w ogóle się nie ładowała. Zaznaczę tylko, że stało się to nagle przy pracy, lampa nie spadła ani nic podobnego. Jakieś pomysły co może być przyczyną?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Piter07 Zobacz posta
    ... Na lampie pali się cały czas zielona dioda, czyli tak jakby w ogóle się nie ładowała. ..... Jakieś pomysły co może być przyczyną?
    Klasyczny objaw rozładowania / słabych akumulatorów (baterii) - załóż jakieś porządne.

Mam pytanie czy ta lampa będzie działać z canonem 20D.

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów