Pokaż wyniki od 1 do 10 z 83

Wątek: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

janmar i rysib, macie rację, szukałem, przegladałem instrukcje, tyle, że nigdy nie poslugiwałem się zewnętrzną lampą więc czytam je jako laik. Sam siedze w innej technicznej branży i też obserwuje jakie głupoty opowiadaja ludzie po przeczytaniu instrukcji czy katalogu. Pytam i prosze o pomoc praktyków, bo taka pomoc jest nieoceniona, wiem, że każdy stosuje do czego innego, ma inne przyzwyczajenia itd. Ale wyciagając sedno z wielu wypowiedzi mozna sobie wyrobić opinię i cos wywnioskować. Za tę pomoc serdecznie dziękuję. Co do kasy - wiadomo - w razie decyzji na droższa sie dozbiera, albo weźmie w kredycie, jednak nie lubię mieć potem poczucia, że kasa wydana, sprzęt niewykorzystany, mozna bylo kupić coś tańszego a różnicę gdzie indziej przeznaczyć... To takie dylematy biednych bogatych. Bogatych bo chca kupować, a biednych bo nie mogą tego co sie wymarzy...:wink:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jasne.
    Niestety nikt ani Ty sam ,nie moze powiedzieć jak to ocenisz w przyszłości.
    Ja wychodzę z założenia że jeśli raz ,to dobrze.
    Jeśli zmienisz zdanie to sprzedać możesz i jedno i drugie.Zamienniki maja to do siebie że trudno przewidzieć ich przydatność w dłuższej perspektywie.
    Kierując się tzw.ekonomicznym podejściem ,w przeszłości kupowałem szkła niezależnych producentów.Z czasem stawały się niekompatybilne.niepopularne lub po prostu rozpadały.Firma główna sprzętu jaki masz, rzadziej wycina takie numery.
    Wystarczy zmiana w oprogramowaniu żeby pojawił sie problem z nie firmówką.
    Ale to moje zdanie ,oparte na moich doświadczeniach oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2011 o 21:26

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andymis Zobacz posta
    janmar i rysib, macie rację, szukałem, przegladałem instrukcje, tyle, że nigdy nie poslugiwałem się zewnętrzną lampą więc czytam je jako laik. Sam siedze w innej technicznej branży i też obserwuje jakie głupoty opowiadaja ludzie po przeczytaniu instrukcji czy katalogu. Pytam i prosze o pomoc praktyków, bo taka pomoc jest nieoceniona, wiem, że każdy stosuje do czego innego, ma inne przyzwyczajenia itd. Ale wyciagając sedno z wielu wypowiedzi mozna sobie wyrobić opinię i cos wywnioskować. Za tę pomoc serdecznie dziękuję. Co do kasy - wiadomo - w razie decyzji na droższa sie dozbiera, albo weźmie w kredycie, jednak nie lubię mieć potem poczucia, że kasa wydana, sprzęt niewykorzystany, mozna bylo kupić coś tańszego a różnicę gdzie indziej przeznaczyć... To takie dylematy biednych bogatych. Bogatych bo chca kupować, a biednych bo nie mogą tego co sie wymarzy...:wink:
    jestem przekonany, że jeśłi to twoja pierwsza lampa zew to na pewno nie jest cipotrzeba 580-ka. Spokojnie wystarczy 430, a ta jest znacznie tańsza (ok. 900 zł), wiec różnic a do YO juz nie taka duża. 580-ka to lampa dla prof., no, chyba że chcesz robić zdjęcia w ciemnych kościołach to wtedy 430 może faktycznie nie dawać czasem rady. W innych wypadkach 430 bardzo sprawdza się w niemal każdym zastosowaniu, a dodatkowo jest sporo mniejsza i poręczniejsza.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Jasne.
    Niestety nikt ani Ty sam ,nie moze powiedzieć jak to ocenisz w przyszłości.
    Ja wychodzę z założenia że jeśli raz ,to dobrze.
    Jeśli zmienisz zdanie to sprzedać możesz i jedno i drugie.Zamienniki maja to do siebie że trudno przewidzieć ich przydatność w dłuższej perspektywie.
    Kierując się tzw.ekonomicznym podejściem ,w przeszłości kupowałem szkła niezależnych producentów.Z czasem stawały się niekompatybilne.niepopularne lub po prostu rozpadały.Firma główna sprzętu jaki masz, rzadziej wycina takie numery.
    Wystarczy zmiana w oprogramowaniu żeby pojawił sie problem z nie firmówką.
    Ale to moje zdanie ,oparte na moich doświadczeniach oczywiście.
    Każdy orze jak może... najlepszym tego przykładem był ostatnio na forum wątek, gdzie koleś zaoszczędził w 2006 r. trochę ponad 300 zł na zakupie lamoy Sigmy w zamian za C. w tym roku zminił puszkę i okazało się, że ta lampa nie kulała z nowym aparatem. Koniec końców musiał wysłać lampę do serwisu i zmienić oprogramowanie w niej co go kosztowało z przesyłką 330 zł...
    Ostatnio edytowane przez kawo ; 28-12-2011 o 19:31 Powód: Automerged Doublepost
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Coś już napisał
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Drodzy forumowicze, czy ktoś z was nabył już tą lampę, aby podzielić się jakąś opinią wywodzącą się z własnego użytkowania?

Uprawnienia umieszczania postów