Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 83

Wątek: [minitest] lampa YONGNUO YN565EX

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witam wszystkich - minęło trochę czasu i chciałbym zapytać użytkowników tej lampy jak z działaniem, czy objawiły się jakieś wady, czy też działa raczej bezproblemowo ?

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Transmiter na 450D, receiver z 580EXII master, YN565EX jako singiel - 1/250
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez andymis Zobacz posta
    Witam wszystkich - minęło trochę czasu i chciałbym zapytać użytkowników tej lampy jak z działaniem, czy objawiły się jakieś wady, czy też działa raczej bezproblemowo ?
    Sorry, ale nuuuda. Działa. Ostatnio odpalałem EX580 II przez transmitter/receiver, YN565 EX, przez fotocelę, Bowensy przez fotocelę. Nuuuda. Więc odpaliłem lampę wbudowaną w Fuji S8000fd, dalej przez fotocelę YN565 EX i Bowensy - znowu nuuuda.
    Nie ma o czym pisać, to co ta lampa oferuje to działa.
    Ostatnio edytowane przez grzegorzki ; 23-11-2011 o 06:01 Powód: Automerged Doublepost
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Dziękuję Grzegorzki, na takie informacje czekam :-D
    Poważnie rozważam zakup tej lampy i ostatnio obserwuje wszystkie watki z nią związane. U mnie ma być pierwszą i jedyną. Jedyne nad czym sie zastanawiam to brak HSS - nie robie sportowych ale czasami przydałoby się w slońcu, niestety nie wiem jak z rzeczywistą przydatnością - czy spadek mocy nie zniweczy błysku w krótkim czasie ?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Hss naprawdę się przydaje.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Poważnie rozważam zakup tej lampy i ostatnio obserwuje wszystkie watki z nią związane. U mnie ma być pierwszą i jedyną.
    Więc ma być dobra.Ba,najlepsza.

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Więc ma być dobra.Ba,najlepsza.
    Idąc tym tropem to jednak systemowa Canona, ale ta cena ! Czy w realiach jest duża różnica w mocy pomiędzy 430 a 580, czy w amatorskim użytkowaniu różnice są zauwazalne, czy też sprawdzi się w 99% sytuacji ?
    Szedłem tropem tego YN, gdyż na pierwszy rzut oka poza ceną i brakiem HSS właściwie prawie nie ma różnic.
    Ostatnio edytowane przez andymis ; 24-11-2011 o 17:04

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Na ile lat starcza Ci lampa? W tej perspektywie cena nie różni się znacznie.
    Rózni się bardziej niż ceną .
    Ściągnij instrukcje,poczytaj ,znajdż różnice.Trudno za Ciebie to zrobić pisząc w postach.

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andymis Zobacz posta
    Idąc tym tropem to jednak systemowa Canona, ale ta cena ! Czy w realiach jest duża różnica w mocy pomiędzy 430 a 580, czy w amatorskim użytkowaniu różnice są zauwazalne, czy też sprawdzi się w 99% sytuacji ?
    Szedłem tropem tego YN, gdyż na pierwszy rzut oka poza ceną i brakiem HSS właściwie prawie nie ma różnic.
    Możesz sobie pozwolić na kupno systemowej 580, to kup. Jeśli nie możesz, szukaj zamiennika. Jeśli masz stracić przez zbieranie kasy jakieś ciekawe ujęcia, czy warto czekać. Pozostają jeszcze lampy używane, ale ich ceny nie spadają zbytnio. Niestety realia finansowe nas ograniczają i trzeba się z nimi liczyć.
    Pozdrawiam Rysiek

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

janmar i rysib, macie rację, szukałem, przegladałem instrukcje, tyle, że nigdy nie poslugiwałem się zewnętrzną lampą więc czytam je jako laik. Sam siedze w innej technicznej branży i też obserwuje jakie głupoty opowiadaja ludzie po przeczytaniu instrukcji czy katalogu. Pytam i prosze o pomoc praktyków, bo taka pomoc jest nieoceniona, wiem, że każdy stosuje do czego innego, ma inne przyzwyczajenia itd. Ale wyciagając sedno z wielu wypowiedzi mozna sobie wyrobić opinię i cos wywnioskować. Za tę pomoc serdecznie dziękuję. Co do kasy - wiadomo - w razie decyzji na droższa sie dozbiera, albo weźmie w kredycie, jednak nie lubię mieć potem poczucia, że kasa wydana, sprzęt niewykorzystany, mozna bylo kupić coś tańszego a różnicę gdzie indziej przeznaczyć... To takie dylematy biednych bogatych. Bogatych bo chca kupować, a biednych bo nie mogą tego co sie wymarzy...:wink:

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Jasne.
    Niestety nikt ani Ty sam ,nie moze powiedzieć jak to ocenisz w przyszłości.
    Ja wychodzę z założenia że jeśli raz ,to dobrze.
    Jeśli zmienisz zdanie to sprzedać możesz i jedno i drugie.Zamienniki maja to do siebie że trudno przewidzieć ich przydatność w dłuższej perspektywie.
    Kierując się tzw.ekonomicznym podejściem ,w przeszłości kupowałem szkła niezależnych producentów.Z czasem stawały się niekompatybilne.niepopularne lub po prostu rozpadały.Firma główna sprzętu jaki masz, rzadziej wycina takie numery.
    Wystarczy zmiana w oprogramowaniu żeby pojawił sie problem z nie firmówką.
    Ale to moje zdanie ,oparte na moich doświadczeniach oczywiście.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2011 o 21:26

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów