Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: 300D czy 350D

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

mialem 300 mam 350 i moge ci powiedziec tylko tyle ze roznica jest spora na korzysc 350
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. Mając wasze opinie będzie mi łatwiej podjąć decyzję. Jeszcze kilka testów na zimnie !!!! i coś kupię albo 300 albo 350. Dam wam znać
    Theoo

Luk
    Guest

Domyślnie

bierz 350d, może chcesz mojego 350D bo zbieram się do 5D a tak będe zmobilizowany.... +dodatkowa bateria canona + pilot rc-1.

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

350d + 600L

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Witam...
    Miałem podobny dylemat.. Z tym że Canonem 300D robiłem trochę (pożyczonym) i właśnie tryb pomiau światła doprowadzał mnie czasem do szewskiej pasji.. Tak więc to bardzo ważny argument za 350D, ETTL-II to duga różnica na plus - nie mam co prawda swojej zewnętrznej lampy ale porównując zdjęcia z 300D z 420 EX i tej samej lampy przypiętej do 350D w tych samych warunkach (jakaś "domowa" impreza) daje lepsze zdjęcia - co do lampy to mam zamiar zakupić 430EX.
    Minusem 350 jest to że jest mniejszy - ale nie demonizowałbym tego - używam aparatu amatorsko i chociaż mam go o czerwca to jakoś nie kupiłem sobie gripa bo nie oczuwam takiej potrzeby - a mam 185 cm wzrostu więc i ręce mam duże - może jakbym robił zawodowo to by mi to przeszkazało.
    Miałem ten wybór i kupiłem 350D (przy różnicy wtedy około 800 zł) i nie żałuję wyboru.

Pozdrawiam
    Artur Starz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs
    ... nie kupiłem sobie gripa bo nie oczuwam takiej potrzeby - a mam 185 cm wzrostu więc i ręce mam duże ...
    Miałeś w rękach z gripem? Nie ma żadnego porównania!!!!!!!!!!! Ja mam 190 i teraz naprawdę "czuję" ten aparat.

Sorry za OT.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Jeszcze raz ja ;-)

I co ważne - czas startu aparatu - 350D praktycznie od razu startuje po włączeniu, a 300 po około 4s - jak masz małe dzieci to czasem jest o te 4s za wolno ;-)

Pozdrowienia
    Artur Starz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I co ważne - czas startu aparatu - 350D praktycznie od razu startuje po włączeniu, a 300 po około 4s - jak masz małe dzieci to czasem jest o te 4s za wolno ;-)

I wtedy zostawiasz go (300D/10D) na always on z autowylaczaniem - sporo szybciej sie budzi (musniecie spustu) niz wlacza.
    To byl dla mnie dosc skuteczny sposob jak mialem 10D i ten argument szybkiego czasu startu odpada... szczegolnie gdy ma sie zapasowe akumulatorki .

Coś już napisał Awatar Paweł Ubysz
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze raz ja ;-)

300 nie startuje od razu ale te 4 s to ma sie do rzeczywistości jakos tak nijako.
    Ja mogę zrobić zdjęcie około 2 s po włączeniu na firmowym sofcie.
    300D + kit + 50/1,8 + sigma 70-300 APO DG Macro

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów