Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Wyświetlacz LCD 5D mark I

Mieszany widok

Uzależniony
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Na wyświetlaczu mogę zobaczyć zrobione zdjęcie: porównuję je z rzeczywistością.Potem oglądam je na ekrenie monitora - i widzę coś innego niz na ekraniku LCD aparatu - przy czym obraz na monitorze jest zgodny z tym czego oczekuję.Przekłamanie dotyczy wyłącznie ekranu LCD Canona 5D - np w 10D ani w 20D nie miałem zadnych zastrzeżeń co do wierności odtwarzania obrazów na ekranie LCD aparatu - tu obraz uznaję za zbyt "zimny" - tak jakby źle była dobrana temperatura barwowa światła - a tak nie jest.To pytanie do użytkowników 5D - czy mają podobną obserwację.

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Dla mnie obraz na LCD (300D), monitorze i wydruku to trzy różne sprawy. A już najmniej mają się do rzeczywistości

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raf_1975
    Dla mnie obraz na LCD (300D), monitorze i wydruku to trzy różne sprawy. A już najmniej mają się do rzeczywistości
    monitor da się skorelować z wydrukiem na dobrej drukarce, troszeczke gorzej jest z odbitkami z laba bo panowie z labów ( w Szczecinie) nie maja pojęcia o kalibracji, profilach, i trzymaniu reżimu technologicznego, natomiast kompletnie nie rozumiem po co koledze hekselmanowi korelacja miedzy kolorami na monitorku z tym co widzi? monitorek nie jest do oceny wizualnej zdjecia, sprawdzić histogram, ocenić kadr - tak, ale oceniać kolorystyke, ostrość - to kompletne nieporozumienie

Uzależniony Awatar Raff
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekp
    monitor da się skorelować z wydrukiem na dobrej drukarce, troszeczke gorzej jest z odbitkami z laba (...)
    No tak - skalibrowany mam, ale tylko na oko pod wydruk testowy (z laba) i obserwacje. A i tak róznice będą bo muszą! Dobrze jak są na poziomie do przyjęcia

Uprawnienia umieszczania postów