Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: Czy 60D...

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    Mam pytane do szanownego grona. Zamierzam zakupić 60D i używać go z obiektywem tamron 17-50 vc (oprocz tego c50mm f1.8 i c28-135). Moze glupie pytanie ale tylko jedna z osob psize tu o tamim. Czy uzywanie tamiego z takim aparatem to grzech ciezki :P? Czy powinienem sobie odpuscic zakup 60d z powodu tamiego? Odrazu tlumacze ze na zakup innego szkla obecnie mnie niestac(dopiero co 3 miesiace temu tamiego nabylem).
    Jakie obecnie posiadasz body i dlaczego chcesz zmienić? Jeżeli jesteś już nastawiony na kupno 60D, a z Tamim nie masz problemów z FF czy BF to jest to dorbe szkło w swojej cenie i jakoś grzechu tu nie widzę. Może jednak kupno nowego obiektywu poszerzy Twoje możliwości zależnie od tego co robisz ?
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Używanie tamiego z canonem to nie jest grzech ciężki, sam kupuje "na gwiazdkę" takitam słaby 55-200
    chyba że czegoś nie wiem to spotkamy się w piekle

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez asciersk Zobacz posta
    Czy powinienem sobie odpuscic zakup 60d z powodu tamiego?
    Nie. Jeśli obecna puszka jakoś Cię ogranicza to 60D do Tamrona nie będzie złym wyborem.

Bywalec Awatar Tomeksad2

Domyślnie

Gdyby Tamron miał być grzechem to co zostaje ? Elki czy 17-55 2,8 IS. Już niczym innym nie da się robić zdjęć ?
    W planach 5D Mk VII, 35 1,4L Mk IV, 85 1,2L Mk V, 135 2L Mk IV.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomeksad2 Zobacz posta
    Już niczym innym nie da się robić zdjęć ?
    A no dobre pytanie...
    Rzeczywiście ostatnio trochę jest zachwianie tych proporcji Jak ktoś umie wykorzystać szkło to i KIT'em zrobi dobre foto. Mój znajomy z pracy jest tego przykładem.
    Dla mnie Tamron za czasów 450D, 40D i 50D był skokiem do przodu w porównaniu do 18-55. Po prostu lubiłem go bo to dobre szkło.

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Ja mam do 60d tamiego 17-50vc i nie uważam, że to grzech, szczególnie, że dla mnie jego główne walory użytkowe to video gdzie stabilizacja się przydaje i zakres 17-30 ze światłem 2.8 bo do reszty mam stałki, nawet af jak sie trochę potrenuje nie jest taki najgorszy, może nie jest zbyt szybki ale np. mój egzemplarz jest mega celny, na palcach jednej ręki mogę policzyć zdjęcia kiedy af nie trafił...najbardziej w tym szkle mnie boli zafarb

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odpowiedź. Ja jestem bardzo zadowolony z t17-50 z wad jedynie co to moglby miec naped pzd, ale pewnie kosztowal by wtedy duzo wiecej. Jesli chodzi o 400D sam nie wiem czego sie spodziwac wiecej po 60D poza oczywiscie istotna zmiana jak 9 pol krzyzowych czy wyzsze uzywalne iso. Z tego co wyczytalem na jednym bardzo madrym blogu to nie puszka decyduje o jakosci zdjecia a fotograf(no moze 20% zalezy od sprzetu). Wybor padl na 60D glownie z powodu funkcji video, chcialbym od czasu do czasu nagrac rodzine a kupno dedykowanej kamery to dla mnie wywalenie kasy w bloto bo wiecej robie zdjec(90%) niż filmuje.

Czytalem gdzies ze w 2010 t17-50 mial problem z obsluga bocznych pol krzyzowych, ale podobno roziwazali to zmeiniajac id obiektywu na c85 f1.2L - wlasnei taki id mam wiec pewnie bedzie ok.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam pytanko do właścicieli tamiego 17-50.
    Czy słoik jest tylko dla apsc czy dla pełnej klatki? Czyli czy odpowiednik ogniskowych dla 60d to 27-80?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Tylko apsc i taki ekwiwalent jak piszesz

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów