Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 97

Wątek: dSLR Roadmap Canona na 2006

Bywalec Awatar bartolomic
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    ciekawe jak z szumami bedzie w 50D bo rozmiar matrycy ten sam a gestosc o polowe wieksza
    no właśnie - powiedzcie mi. Bo poszukałem na forum troche o szumach. Ale tu mam wątpliwość... (zakladam ze to co jest napisane w road map jest prawda), a z drugiej strony przeciez Canon nie wypusci aparatu gorszego od poprzednika (chyba..), moze to ktos rozwinac?

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

oby tylko to 50D pojawiła sie u nas do kwietnia - czekam jej jaj kania dżdżu ;-) a i ta wrózbiarska cena w zupełności mi odpowiada (co prawde w tej cenie na uszczelnienia nie ma co liczyć ale crop1,6 jak najbardziej mi odpowiada mam cichą nadzieję że wzorem kolegi nikosia dadzą jej możliwość podłaczenia GPS-a (najlepiej jakby sinego zeba jej wstawili wydatek chyba juz niewielki a ułatwienie spore by było - sorry że tak się rozmarzyłem ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartolomic
    no właśnie - powiedzcie mi. Bo poszukałem na forum troche o szumach. Ale tu mam wątpliwość... (zakladam ze to co jest napisane w road map jest prawda), a z drugiej strony przeciez Canon nie wypusci aparatu gorszego od poprzednika (chyba..), moze to ktos rozwinac?
    a kto powiedzial ze bedzie gorszy?, Canon ciagle rozwija swoje CMOS'y i moze uda mu sie zmniejszyc szumy... a do tego moze dodac pare rzeczy, np. guzik DirectPrint

Cytat Zamieszczone przez Broncobilly
    mam cichą nadzieję że wzorem kolegi nikosia dadzą jej możliwość podłaczenia GPS-a
    a po co?, sa programy ktore ci analizuja slad z GPS'a i porownuja z czasem zrobienia zdjecia... w ten sposob dostajesz wspolrzedne kazdej fotki... banalnie proste i o nic sie nie martwisz jak robisz zdjecia...

najlepiej jakby sinego zeba jej wstawili wydatek chyba juz niewielki a ułatwienie spore by było - sorry że tak się rozmarzyłem ;-)
    no ja bym nie chcial transfer przez BT jest dosyc wolny, lepszy byl by port IE1394 FireWire i iso w wizjerze...

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    no ja bym nie chcial transfer przez BT jest dosyc wolny, lepszy byl by port IE1394 FireWire i iso w wizjerze...
    Popieram w całej rozciągłości :-D

Bywalec
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Popieram w całej rozciągłości :-D
    tylko że mnie BT nie jest potrzebny do transferu zdjęć tylko do ew ściągania info z GPS-a - do zdjęć to już prędzej WiFi mogłoby się przydać

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

... do zdjęć to już prędzej WiFi mogłoby się przydać
    Nie bardzo to sobie wyobrażam. Tzn. tą konfigurację WiFi w aparacie. Obawiam się, że nie konfigurowałeś nigdy WiFi na kompie; to nie odbywa się wcale tak automatycznie! Jeśli jesteś w zasięgu kilku sieci, to najpierw musisz wybrać jedną z nich, a jak już ją wybierzesz, to pozostaje skonfigurowanie szyfrowania. Krótko mówiąc, teoretyzujesz :rolleyes:
    Nie mówiąc i o tym, że żaden z systemów WiFi nie zapewni ci takiego transferu jak IEEE1394!

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Dyskusja IEEE1394 vs USB tu: http://canon-board.info/showthread.php?t=7977
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wracając do roadmap. Pewien osobnik z prfc, zwykle zbliżony do osób dobrze poinformowanych, twierdzi, że ten roadmap to jest czyjś wishlist i tyle. Jeśli tak, to numerkami tam zamieszczonymi można się nie przejmować...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9
    Wracając do roadmap. Pewien osobnik z prfc, zwykle zbliżony do osób dobrze poinformowanych, twierdzi, że ten roadmap to jest czyjś wishlist i tyle. Jeśli tak, to numerkami tam zamieszczonymi można się nie przejmować...
    dopoki czegos nie ma na polce w sklepie to nawet najlepszy przeciek moze byc spekulacja... jednakze milo jest sobie pomarzyc
    Ostatnio edytowane przez Jac ; 13-01-2006 o 18:38

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

tylko, że ja widziałem juz takie listy gdzie indziej. I zdumiewająco dobrze do siebie pasują. Oczywiście to czysta ciekawostka, a część tajemnicy poznamy uz za miesiąc.
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów