Strona 2 z 25 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 250

Wątek: Fujifilm FinePix X10 - konkurencja XZ1, LX5, EX1, S95

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Nie podniecam się.... ale czekam na więcej info, może jakiś tester się znajdzie. Design jest czasem dość ważny a na pewno nie obojętny (analogicznie do samochodów )
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Jeśli tylko nie skopią dwóch parametrów, czyli: jakości i ceny to biorę go bez namysłu. Z tego co widziałem zdjęcia i filmik ten aparat ma wszystko, czego mi potrzeba.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Domyślnie

Fuji ma duży potencjał w wymyślaniu nowych aparatów.
    Wygląda fajnie ale najważniejsze jakie będzie robił fotki.
    Zapowiadana cena - 2000 zł
    Jak na początek to niedużo ( jak na Fuji bo zawsze jest drogie )
    Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 01-09-2011 o 20:38

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldekgdynia Zobacz posta
    ..
    Zapowiadana cena - 2000 zł
    Jak na początek to niedużo ( jak na Fuji bo zawsze jest drogie )
    Ehh jak by te 2000 była prawda to miał bym swój kompakt "marzeń", marzyłem o porządnym kompakcie z niedużym zoomem oraz jasnym szkłem i najważniejsze wizjerem miał być EVF a tu Fuji tak miło zaskakuje
    Swoją drogą nie wiem czemu wszyscy producenci kompaktów i 4/3 zapominają w swoich konstrukcjach o czymś tak banalnym jak wizjer.

Domyślnie

Myślę że po okresie przejściowym będzie kosztował około 1700 zł.
    W końcu to trochę lepsza "małpa"
    Pod warunkiem że coś nie spaprali w nim.

Domyślnie

moja żona mówi, że fajny - chyba jej kupię kupiłbym sobie, gdyby zamontowali w to cudo FF

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Według mnie to kompakt idealny, przy tego typu kompakcie zaciera się sesn nexów i innych wynalazków.

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Według mnie to kompakt idealny, przy tego typu kompakcie zaciera się sesn nexów i innych wynalazków.
    On niczym się nei wyróżnia względem obecnych już na rynku XZ-1, LX5, EX-1 S95, a pod niektórymi względami jest nawet gorszy.

Po pojawieniu się nowego naleśnika zoom 14-42 od Panasonic'a zaawansowane kompakty nawet nie mogą powalczyć gabarytami, bo niektóre body m4/3 z tym zoom naleśnikiem są mniejsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Nie sądzę ponieważ najważniejsza jest...matryca a ta jest nadal mała. :sad:

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koniecpolska Zobacz posta
    On niczym się nei wyróżnia względem obecnych już na rynku XZ-1, LX5, EX-1 S95, a pod niektórymi względami jest nawet gorszy.

Po pojawieniu się nowego naleśnika zoom 14-42 od Panasonic'a zaawansowane kompakty nawet nie mogą powalczyć gabarytami, bo niektóre body m4/3 z tym zoom naleśnikiem są mniejsze.
    jak się nie wyróżnia? po pierwsze CMOS, po drugie już wbudowany wizjer optyczny.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Strona 2 z 25 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów