Pokaż wyniki od 241 do 250 z 250

Wątek: Fujifilm FinePix X10 - konkurencja XZ1, LX5, EX1, S95

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Las

Domyślnie

Renes, własnie mnie ubiegłeś w swoim komentarzu, bo chciałem własnie dodać to i owo.
    Czemu w ogóle się odzywam? Bo cholera chciałbym kupić x10 bez wad, mimo tej wtopy za wtopą nadal nie wybiłem sobie tego aparaciku z głowy. Ktoś mógłby powiedzieć- idź se kup kuna np XZ-1, albo LX-5, albo jakiegoś bezlusterkowca. A ja się uparłem.
    Co do Fuji. Jak słyszę o tym, że być może będą wymieniane matryce we wszystkich X10, to jako pracownik dużej firmy produkującej sprzęt dla konsumenta cywilnego mam wątpliwości. Jak miałoby to wygladać? Że co, ci, którzy się zgłoszą, będa mieć wymienione? Tu też jest pytanie o to, ilu uzytkowników o tych wadach nie wie i dalej robi zdjęcia w błogiej nieświadomości, że te orby to jednak nie powinny mieć miejsca.
    No dużo znaków zapytania, za duzo. Jak się jeszcze weźmie pod uwagę traktowanie konsumentów przez firmę, to jest ich jeszcze więcej.
    Wydaje się, że bezpiecznie będzie kupić x10 w sklepie jeszcze później. To faktycznie zalezy też od tego, jak działa retail. Jeśli coś schodzi, jak cieple bułeczki- jest inaczej. Ale tu nie mamy do czynienia aż z takim ruchem w sklepach. Stąd będzie masa złogów, może tylko specjalistyczne sklepy, których własciciele będa mieli zyłkę detektywistyczną- będa w stanie zaopatrzyć się w dobre egzemplarze.
    Już problem x100 naprawdę dobitnie pokazał, że konsument mimo chciejstwa nie może mieć pewności, że dobrze wybrał......
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dopisze jeszcze, że z punktu widzenia firmy łatwiej by było chyba wypuścić szybko np x10B, oficjalnie oznaczone, albo coś dołozyć i wypuścić x11, lub x20, whatever. Przy czym uzytkownicy x10 mieliby możliwość otrzymania upustu, lub atrakcyjnej odsprzedaży x10. Tyle, że to kosztuje. Ale- twarz tak by się dało zachować.
    Ostatnio edytowane przez Łopal ; 10-05-2012 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów