Nie mam większych zastrzeżeń do menu. Nie jest skomplikowane ani zbyt rozbudowane, najważniejsze rzeczy są pod przyciskami, przynajmniej dla "normalnych" ludzi, którzy nie muszą ciągle zmieniać kontrastu jpegów, nasycenia kolorów i tego typu pierdół. Menu ma dwie zakładki: w pierwszej najbardziej przydatne rzeczy, a w drugiej raczej organizacyjne. Dziwi mnie tylko, czemu ustawienie stabilizacji obrazu i zmiana formatu raw/jpeg znalazła się w tej drugiej zakładce. Ale dwa ustawienia użytkownika na kółku trybów i jeden programowalny przycisk pozwalają to jakoś obejść.
Z lampką jest w porządku, chociaż czasami AF potrafi się wyłożyć przy szybkim przejściu z bardzo bliskiego planu na odległy i na odwrót. Na szczęście nie błądzi w nieskończoność, tylko od razu kapituluje. Wtedy trzeba poprawić i jest dobrze. Zauważyłem też, że ostrząc wielokrotnie w ten sam punkt za którymś razem też się może pomylić. Tryb cichy jest, włącza się go przytrzymując przycisk DISP/BACK. Bez lampki AF już ma gorzej, nie daje rady w bardzo ciemnych miejscach albo na jednolitych powierzchniach. Ale jak złapie trochę kontrastu, to śmiga sprawnie.
Aż taki odważny to nie jestem, żeby sprawdzać iso 6400Na iso 800 w pełnej rozdzielczości jest przyzwoicie, chyba ciut lepiej, niż w innych kompaktach tego typu. Przy iso 1600 trzeba już pokombinować z obróbką albo zmniejszyć zdjęcie do 6 mpx. A iso 3200 raczej tylko przy 6 mpx w sytuacjach awaryjnych. Mając jednak do dyspozycji tryb PRO LOW-LIGHT raczej nie będę miał potrzeby korzystać z wysokich czułości w standardowych trybach fotografowania.
Chodzi Ci o soft dołączony na płycie? Gorszego jeszcze nie widziałem...Jednak samo oprogramowanie aparatu jest całkiem spoko.