Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 250

Wątek: Fujifilm FinePix X10 - konkurencja XZ1, LX5, EX1, S95

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

a tu polski serwis potwierdza i wadę i modele w jakich wystepuje i formę naprawy:

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...u-bialych-plam
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

naprawę w formie diagnostyki

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

myslę, że diagnostyka jest tylko pierwszym krokiem.
    nie są jeszcze przygotowani do wymiany podzespołu.
    dopiero się przyznają do winy i problemu

Uzależniony

Domyślnie

Fuji niestety kręci, w zasadzie nie zapewnia że wymieni te procesory na 100%a raczej postara się usunąć/zminimalizować efekt białych plam, nie jest to traktowanie fair osób ktore zakupiły ich wadliwy produkt i chcą aby wada procesora została usunięta a nie "przykrywana" softem i narzuconą zmianą funkcji aparatu (automatyczne podwyższenie czułosci). Wygląda raczej na to że Fuji zamierza dalej i jak najdłużej kombinować z "przykrywaniem" poważnej wady matrycy tworząc kolejne maskujące triki w sofcie, niż wymienić wadliwe matryce. Widzę raczej w tym oficjalnym stanowisku, że to będzie gra z właścicielami wadliwych aparatów którzy będą odsyłani do serwisów, które będą grzebać w aparacie i sofcie zgodnie z instrukcją Centrali serwisowej jeszcze lepiej maskować efekt wadliwej matrycy. Ale to nie będzie już ten sam X10. Nowa matryca trafi do X11, albo X10 mkII.

Domyślnie

Wypowiedź pracownika Fujifilm Polska:

...prosimy o kontakt z serwisem (...) aby: zebrać więcej informacji o tym problemie i skuteczniej rozwiązywać go w przyszłości, lepiej oszacować skale problemu w danym kraju oraz mieć bezpośredni kontakt z klientem w momencie pojawienia się nowego sensora (tylko część klientów rejestruje aparat w systemie gwarancyjnym).

(...)

Zdaję sobie sprawę, że najlepiej byłoby, gdyby zjawisko to nie występowało, ale ponieważ wystąpiło chcemy rozwiązać tą kwestię w sposób satysfakcjonujący klientów. Proszę więc o kontakt z serwisem, przekazanie im informacji i danych kontaktowych i cierpliwość do momentu pojawienia się nowego sensora.
    http://fujiklub.pl/viewtopic.php?t=11518&start=75

Nie wygląda mi na to, aby ktoś tu kręcił. Wręcz przeciwnie, przyznali się do wpadki i postawili sprawę jasno (życzyłbym sobie, żeby wszyscy producenci tak podchodzili do tematu). I wychodzi na to, że jednak mają zamiar wymieniać matryce.
    Ostatnio edytowane przez epicure ; 15-03-2012 o 00:37
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Początki nałogu

Domyślnie

Przez te orby odkładałem zakup x10 od grudnia. Po ostatnim oświadczeniu Fujifilm zdecydowałem się na kupno tego aparatu. Teraz żałuję, że tak długo zwlekałem z zakupem Aparat jest świetny. Pod względem DR bije Canona 60d (z włączonym HTP) zarówno w jpgu jak i rawie. Teraz czekam na zapowiedzianą tańszą wersję x-pro1

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

tzn, że u Ciebie te orby się nie pojawiają?

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzeSiuu Zobacz posta
    tzn, że u Ciebie te orby się nie pojawiają?
    Owszem, pojawiają. Ale na razie nie popsuły mi jeszcze żadnego zdjęcia. Poza tym Fujifilm zamierza wymieniać matryce, więc jestem spokojny A jakie będą te nowe matryce, czas pokaże... Aparat mimo orbów jest świetny i nie widzę dla niego alternatywy.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

ja myślałem o x-s1 ale boję się tych placków.
    ... zanim rozpocznie się akcja wymian, to minie gwarancja i **** z tego będzie
    więc się wstrzymuję mimo takiej informacji.

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

http://www.dpreview.com/news/2012/04...ite-orb-update

hmmm poprawę widać, teraz trzeba czekać na działania ze strony fuji.

Strona 24 z 25 PierwszyPierwszy ... 1422232425 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów