nie przesadzaj Waldku.
robisz bardzo fane, osobiste zdjęcia. za to je lubię.
ale faktycznie - dwójka skopała nam rzyć![]()
nie przesadzaj Waldku.
robisz bardzo fane, osobiste zdjęcia. za to je lubię.
ale faktycznie - dwójka skopała nam rzyć![]()
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
Odbicia to tak trochę nierzeczywista rzeczywistość. Pokazujesz coś oczywistego w niezbyt oczywisty sposób. Jeśli tak to manipuluj rzeczywistością. Odwróć 26 o 180 stopni. Powstanie zupełnie nowy intrygujący widza obraz. Potem...
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
..... zakręci nam się w głowie :-PPotem...
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Fotografia cyfrowa powoli staje się coraz mniej rzeczywista i nieprawdziwa.
Łatwo przekroczyć granicę skoro mamy ku temu odpowiednie narzędzia w postaci programów graficznych.
Staram się jak najmniej ingerować w moje zdjęcia ( chociaż nie zawsze mi się to udaje ).
Nie mniej dziękuję za pomysł. Może kiedyś wykorzystam.
A teraz zmiana klimatu i kolorystyki.
Nic nowego ,naprawdę.Już starożytni przy pomocy Camera obscura,Magic Latern i in.odtwarzali i zmieniali ,kreowali obraz świata.A pewnie i wcześniej.Fotografia cyfrowa powoli staje się coraz mniej rzeczywista i nieprawdziwa.
Największym manipulatorem był jest i będzie wzrok człowieka po obróbce sygnału w mózgu.Problemem byłoby stworzenie jednakowego obiektywnego obrazka dla wszystkich .
Jeśli posłuchasz wielkiego manipulatora Sergiusza ,nie zmienisz w sumie niczego IMHO.
Wpuszcza Cię On Sergiusz w niepotrzebne działanie.
Twoje zdjęcia sprawiają mi frajdę ,oglądam z zainteresowaniem i zaciekawieniem.
No i precz z tym.Sztuka jest wolna.Nie zna ograniczeń.Jest sama w sobie szaleństwem.Tylko, że jak się raz wejdzie na tą ścieżkę to trudno o umiar i zdrowy rozsądek.
Sztuka pewnie tak ale ja tu uprawiam raczej rękodzieło.![]()