Strona 4 z 40 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 396

Wątek: [waldekgdynia] Odbicia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

No i co? Nie widać że dobre? Widać. Wystarczy pokazywać takie foty dalej.Spoko,każdy sobie na awatarek zerknie i nick oraz fotkę zapamięta.A pochwały czy komentarze rodem z np ,fotokozaczek po co tutaj? Na tym forum.
    Ganiając po forum za błędami,pomyłkami ,wulgaryzmami ,kłótniami ,porządkując wątki,dostrzegam zdjęcia przecież.Na pewno w każdej chwili potrafię wymienić grupę zamieszczających najlepsze fotki.I IMHO nie ja jeden tak mam, lecz my wszyscy na CB..

Domyślnie

14. ( 13 jest jak wiadomo pechowa więc wypadła )

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldekgdynia Zobacz posta
    Mam wątpliwości czy warto jeszcze zamieszczać tutaj fotki. :sad:
    Chodzi o brak komentarzy?
    Jak napisał wyżej Janmar - nie sądzę żeby 120 postów w stylu "super", "świetne", "wspaniałe" etc. miało jakąkolwiek wartość szczególnie dla kogoś kto wie do czego służy aparat :cool:.

BTW: ja przeglądam wszystkie galerie, nie wszystkie szczegółowo - w niektórych się zatrzymuję, inne przelatuję, do niektórych wracam, czasem o coś spytam. Nigdy nie komentuję, bo mam taką zasadę.
    Nieraz widzowie są tylko się nie ujawniają. Nie raz i nie dwa pewnie czerpią inspirację - warto zamieszczać tu swoje prace :cool:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 18-11-2011 o 01:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Brakuje mi konstruktywnej krytyki.
    Oczywiście miło jest przeczytać, że fotka znajduje uznanie w oczach innych forumowiczów ale nie tylko o to chodzi.
    Z reguły każde zdjęcie można obrobić na kilka sposobów i nie zawsze ten autorski jest najlepszy czy najciekawszy.
    Ponadto to co nam się podoba nie zawsze znajduje zainteresowania u odbiorców.
    Tutaj takim przykładem jest fotka 14 ( gitara i pałac ).
    Mnie wydaje się, że to jest ciekawy kadr ale mam mieszane uczucia pomimo wszystko.
    Dlatego chciałbym przeczytać opinie innych.
    Ale skoro ich brak to trudno.
    Pozostaje pogodzić się z tym lub dać sobie spokój.
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez waldekgdynia ; 18-11-2011 o 09:04

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Mam wątpliwości czy warto jeszcze zamieszczać tutaj fotki.
    Warto. Nie wpadaj w żadne kompleksy tylko dalej zamieszczaj.

Nie widać że dobre? Widać. Wystarczy pokazywać takie foty dalej.
    No właśnie.

Tutaj takim przykładem jest fotka 14 ( gitara i pałac ).
    Mnie wydaje się, że to jest ciekawy kadr ale mam mieszane uczucia pomimo wszystko.
    Dlatego chciałbym przeczytać opinie innych.
    Ciekawy kadr. Jak na mój gust, to niepotrzebnie "przyciąłeś" lewy bok PKiN. Ja bym spróbował się leciutko przesunąć w prawą stronę i zrobiłbym jeszcze dwa ujęcia: jedno na styku boku gitary i pałacu a drugie z zachowaniem małej szczeliny pomiędzy tymi dwoma obiektywami. Jak będziesz jeszcze w tym miejscu, to pstryknij te dwa dodatkowe ujęcia i porównaj z tym wcześniejszym. Zobaczysz które jest najbardziej korzystne.

Brakuje mi konstruktywnej krytyki.
    Sądzę, że najlepiej na Twoje pytanie odpowiedziano w #33. Zamieszczane przez Ciebie zdjęcia mają to coś w sobie, co przyciąga wzrok. Uważam, że bardzo dobrze wykorzystujesz możliwości obiektywu. Bryan Peterson w swojej książce pt. "Kreatywna fotografia bez tajemnic" napisał, ze tzw wyobraźnię wzrokową posiada nie więcej niż 10 % wszystkich fotografów - Ty mieścisz się w tej dziesiątce.
    Brakuje Tobie konstruktywnej krytyki - nie ma za bardzo co tutaj krytykować. Z kolei czcze gadanie obserwatorów nie jest tutaj nikomu potrzebne - potrzebne są tylko zdjęcia.
    A więc do dzieła kolego i nie daj nam długo czekać na efekty swojej pracy.
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-11-2011 o 11:27
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

5,8,11 są poprostu znakomite.
    14 nienajlepsze warunki pogodowe i wyszło szaro-buro.

Nie rezygnuj z zamieszczania kolejnych zdjęć.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

....... Z kolei na nr 11 uważam, że postać powinna być w centralnym punkcie kadru -odległość pomiędzy głową a górną częścią zdjęcia w porównaniu z odległością pomiędzy stopami a dolną częścią zdjęcia jest nierówna.
    Uważam, że ten efekt powinno się osiągnąć na samym moście a nie w późniejszej obróbce fotki.
    Drugą fotkę (tak dla porównania) zrobiłbym bez udziału postaci stojąc np przy lewym boku ściany mostu. A pierwszą spróbowałbym też i bez człowieczka w centrum kadru.
    A tak w ogóle to zaraz się zapętlę i Janmar zmyje mi głowę :wink:
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 18-11-2011 o 11:55

Domyślnie

już pisałem ale powtórzę.
    fajny wątek i fajne zdjęcia
    waldkugdynia pan się nie boi
    całe forum
    murem
    za panem stoi
    mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
    www.barwnie.com

Domyślnie

Dziękuję za słowa otuchy.

15.

Oczywiście, że mam fotkę bez mojego sympatycznego kolegi.

16.

To jeszcze taki taki kadr chociaż poprzedni ma dla mnie lepszy klimat ( była w tym dniu mgła, co widać na czubku wieży )

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

- 15 wszystko OK poza tym, że końcówka mostu nie jest centralnie - powinna być ona widoczna a'la odległe światełko w tunelu. Pozwoliłem sobie na szybko na coś takiego:

Pkt 9 regulaminu forum

https://lh3.googleusercontent.com/-UrMqiJdiwFg/TsY0pK8MRxI/AAAAAAAACaw/RtLN1FmmLLg/s800/20101012tczew046fr.jpg

Oczywiście taki efekt powinno osiągnąć się na moście a nie podczas obróbki zdjęcia - mam nadzieję, że nie masz mi za złe ?

- 16 znacznie lepsza od 14 - żaden z obiektów nie jest przycięty i widać je w "pełnej" okazałości (pomijam już warunki pogodowe na które niestety nie ma się wpływu).
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 25-11-2011 o 22:25

Strona 4 z 40 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów