To się już nie dziwię.Zamieszczone przez Cyborg
Ja też kupuję na fakturę VAT. Po odliczeniu podatków kwota netto jest już do przyjęcia.
I jeszcze jedno. Już do 20D lepiej kupować elki. Do 5D tym bardziej.
To się już nie dziwię.Zamieszczone przez Cyborg
Ja też kupuję na fakturę VAT. Po odliczeniu podatków kwota netto jest już do przyjęcia.
I jeszcze jedno. Już do 20D lepiej kupować elki. Do 5D tym bardziej.
Ostatnio edytowane przez kocis ; 05-01-2006 o 16:26
Wiesz, jesli ten przeciekniety Road Map Canona jest prawdziwy, to 1DsN bedzie kosztowal 5K$. A to znaczy ze uzywki 1DsMKII musza kosztowac ponizej tej kwoty. Moze warto poczekac do konca lutego. (Drogo zona bierze za wyporzyczanie 350-tki?? ;-)) Diabli go wiedza co tam Cwanon wymysli. Moze dostali po tylkach sprzedaza D2x i faktycznie tak drastycznie obniza cene??Zamieszczone przez Arkan
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.
ja to sobie upraszczam odliczeniem 40% z ceny brutto (vat+dochodowy)Zamieszczone przez kocis
gra i buczy bebop
Chciałem kupić coś lżejszego. Miałem 1ds mkI, który jest świetnym aparatem, ale po ostatniej podróży zagramanicznej, stwierdziłem, że chcę mieć plecak ważący ok 5kg, a w przypadku ds-a to samo body i zapasowe akumulatory to prawie 4kg. Dodatkowo ładowarka wielkości pudełka na buty. Bardzo mało mobilne rozwiązanie. Idealnym dla mnie aparatem byłby D200 z CMOS DigicII, ale coż...życie to sztuka kompromisów.Zamieszczone przez mjastrzebski
Pentax K-5 II, Leica M9
rozumiem, że 5D nie wchodzi w grę? niewiele większy/cięższy niż 20D, FF.Zamieszczone przez Arkan
gra i buczy bebop
I pewnie tak to się skończy, że kupię 5d. Pewnie z czasem się do niego przyzwyczaję ;-)Zamieszczone przez bebop
Pentax K-5 II, Leica M9
miałeś 10D, trochę odświeżysz pamięć, zapomnisz o bajerach z 1Ds, będzie dobrze :-)
gra i buczy bebop
off-topic!
a propos zakupow na fakture - ja szukam "jelenia" co kupi mi aparat na fakture i sobie wezmie ten VAT, a mnie odliczy? chetni ?
![]()
a już się zdecydowałeś co kupujesz?Zamieszczone przez iczek
Pentax K-5 II, Leica M9
No toz pisal.Zamieszczone przez bebop
Ze pod wzgledem jakosci zdjec to tak. Ale jak wzial w lapy D200, to okazalo sie ze ergonomia 5tki, to o kant tylka rozbic :/
Marcin
Chciałbym mieć więcej czasu na fotografowanie.