Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: nie otwiera sie EOS utilities

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zuzan Zobacz posta
    7 four thanks

niestety upload ze strony Canona nie pomogl,

gdzie można znaleźć błędy systemowe windowsa (logy systemowe)?
    Już zwątpiłem, ale widzę że wątek podzielił się na XP i Win7.

Zuzan, dla systemu XP

najszybciej to na pulpicie klikamy:
    prawy myszy na ->"mój komputer" -> "zarządzaj" -> tam na samej górze po rozwinięciu menu.

(zgaduje nazwy, bo używam wersji angielskiej, ale chyba tak to idzie).

najlepiej uruchom aplikacje i wywołaj błąd, następnie zobacz logi, będziesz znała czas co do minuty w którym należy szukać.

i ogólnie dobrze jest tam od czasu do czasu popatrzeć, akurat niezależnie od tego problemu, choć nie wszystkie błędy, które tam się pojawiają są też ważne.

i uważałbym na te czyszczenie systemu programami które wymieniłaś na początku, bo mogą też (za świadomym działaniem użytkownika oczywiście) czasami naknocić, ale to inna historia

zwłaszcza programy typu firewall, które potrafią przyblokować programy które "coś tam" robią automatycznie w tle wysyłając w sieć "coś tam"
    - jeżeli zostaną zablokowane, poddane kwarantannie itp to też mogą nie działać.

Jak znasz jakiegoś informatyka w Twojej okolicy, to niech zobaczy bezpośrednio, bo zależności może być wiele, może nawet pomóc odinstalowanie ostatnich poprawek, po których powstał problem, tylko ważne aby wiedzieć co to za aktualizacje.

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

nie wiem czy zuzan ma już rozwiązany problem, więc ciągnę dalej mój, poniżej skrin z ekranu, tak to wygląda, nie ma możliwości edycji Raw, dodatkowo po lewej stronie pojawiły się czerwone znaczki chyba błędu, których wcześniej nie było, stało się to po usunięciu całego oprogramowania canon i zainstalowania na nowo, może mam coś namieszane, może brakuje gdzieś jakiegoś odhaczenia w samym zoom browserze, nie wiem, liczę na pomoc, mogę oczywiście wywoływać RAW w innym programie ale jestem przyzwyczajona do zoom browsera

Ostatnio edytowane przez janmar ; 29-08-2011 o 21:43
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Domyślnie

no to tak:
    wywaliłam z kompa wszystko z nazwą canon (poza jakimiś dwoma które nie chciały się usunąć)
    zainstalowałam z płyty tylko browsera - nie chodził, więc ze strony canona ściągnęłam wersję 6.6.0.23 i teraz jest ok. i na tą chwilę boję się dograć wersję 6.7.2.33 i pozostałe oprogramowanie z płyty
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    no to tak:
    wywaliłam z kompa wszystko z nazwą canon (poza jakimiś dwoma które nie chciały się usunąć)
    zainstalowałam z płyty tylko browsera - nie chodził, więc ze strony canona ściągnęłam wersję 6.6.0.23 i teraz jest ok. i na tą chwilę boję się dograć wersję 6.7.2.33 i pozostałe oprogramowanie z płyty
    W mojej wersji zoom browsera, pod tym przyciskiem (ma inną nazwę) uruchamiany jest program DPP (Digital Photo Professional). Ze tego co piszesz wnioskuje że nie dograłaś jeszcze DPP. Ściągnij najnowszą wersję i zainstaluj.
    Oryginalną płytę CD pozostaw w napędzie, bo będzie wymagana do instalacji tych ściągniętych wersji.

Nie bój się najwyżej odinstalujesz ponownie :-D
    Pozdrawiam

Domyślnie

nie instalowałam DPP celowo, mianowicie dlatego że: miałam pierwszą wersję wszystkiego co na płycie, postanowiłam zrobic aktualizację i ... (tak mi się przynajmniej wydaje), że od razu ze strony canon polska zainstalowałam najnowszą wersję (również wszystkiego co na płycie było włącznie z DPP) z pominięciem aktualizacji pośrednich, i tak przy wersji 6. 7. 0. 23 pod tym przyciskiem ze zdjęcia mam również aktywną edycję RAW w DPP a edycję RAW w Zoom browserze nieaktywną i pewnie stąd problem.. Po odinstalowaniu wszystkiego, ponownym zgraniu z płyty tylko zoombrowsera, jego aktualizacji do wersji pierwszej 6.6.0.23... mam teraz edycję RAW w zommbrowserze, natomiast nie mam zapisu o edycji w DPP i nie wiem czy jak doinstaluję DPP to znowu on nie przejmnie funkcji edycji, ale jak piszesz najwyżej powtórzę po raz kolejny instalację

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów