Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: nie otwiera sie EOS utilities

Widok wątkowy

Miasto
    wawa

Exclamation nie otwiera sie EOS utilities

To moj pierwszy wpis na forum Canon i chciałabym się przywitać.

Mam problem: przestała mi nagle (jakoś po aktualizacji Windows XP) działać Eos Utility.
    Jednocześnie, pozostałe składniki z płyty Eos Solution disc dołączonej działają bezproblemu np Digital Photo Professional.

Podczas prób otworzenia programu Eos Utility pojawia się nastepujący komunikat:

"Wystąpił błąd z aplikacją Eos utility i zostanie ona zamknięta.
    Jeśli jesteś w trakcie pracy dane nad którymi pracujesz mogą zostać utracone."
    (komunikat ten sie wyświetla w 'Canonowym' a nie windowsowym okienku)

Proszę o pomoc, bowiem poczyniłam wiele(!) kroków i nic nie pomaga:-(
    m.in.:
    - wielokrotne odinstalowanie i ponowne zainstalowanie Eos Utlily jak i całego pakietu

- zrobilam wyczyszczenie systemu m,in CC Cleaner, Auglog Boost Speed, szukalam bledow windows przez program Norton Windows Cleaner, Registy Defrag itd.

- w menedżerze sterowania - odinstalowałam i ponownie zainstalowałam sterownik aparatu (Canon 5 D Mark II) co nie pomoglo
    - komputer prawidłowo 'widzi' aparat, i komunikat wyświetla że aparat działa poprawnie

- upewniłam się że w opcjach Windows jest włączone zarządzanie zdjęciami przez program Windowsa (kreator skanera i aparatu fotograficznego)

--------------------------------------------------------------------------
    Problem w tym, że aplikacja Eos Utlility nie chce się otworzyć (niezależnie od tego czy aparat jest podłączony lub nie).

Pojawia się klepsydra, tak jakby aplikacja zaczynała się otwierać, a następnie wyświetla się wyżej opisany komunikat. :-|

Dodam jeszcze że przez rok aplikacja działała bez problemu.

Dzięki z góry za odpowiedzi !

:grin:
    Ostatnio edytowane przez zuzan ; 28-08-2011 o 15:26

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów