znaczy chodzi mi, że da się zrobić nieduże obiektywy FF
znaczy chodzi mi, że da się zrobić nieduże obiektywy FF
sony chyba pierwsze wejdzie w tanie ff
watpie. owszem technologicznie moga to zrobic. ale tanie FF jest dla entuzjastow, a tym trzeba dac tez wybor obiektywow - a jesli chodzi o lensy na ta polke to w Sony jest bida az piszczy. a tutaj juz numery pokroju jakos(c)i 16/2.8 nie przejda, bo klient jest bardziej zonanizowany i czyta rozne forum internetowe, nie tylko slucha Martyny...
watpie, zeby w ogolnym rozrachunku Sony sie to oplacalo, bo tu po prostu nie ma systemu do budzetowego FF. dla pro sa Zeissy, ale amator-onanista ma duzo lepsza propozycje w Canonie czy Nikonie.
Sony mistrzem marketingu jest i basta. Może bez problemu sprzedawać miliony NEXów FF ze szkiełkami pokroju 16/2.8. Entuzjaści nie mają tu wiele do gadania. Zwłaszcza, że na matrycę FF uda się wepchnąć odpowiednio więcej MPix (niechby tylko nawet 24), a to kolejny punkt przewagi na ulotce/pudełku.
co Wy chcecie od 16/2.8, jak na kita jest całkiem ok
No nie wiem. Sony już spróbowało swoich sił w FF i jakoś milionów A850 i A900 im się nie udało sprzedać. Po prostu na sprzęt z wyższej półki działają nieco inne mechanizmy marketingowe, niż na puszki za 1300 zł. Sony może sprzedać miliony NEXów, owszem, ale nie FF, bo ludziom, do których kierują te aparaty wszystko jedno jest, jaka matryca w nich siedzi - ważne, żeby były przystępne cenowo, lajfstajlowe i żeby sprzedawca w sklepie miał dobrą gadkę. A jeśli klientom wszystko jedno, to Sony tym bardziej będzie robił wszystko, żeby minimalizować koszty i nie pchać drogiej matrycy FF tam, gdzie nie musi.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
Zastosowanie FF w bezlusterkowcu przy jednoczesnej miniaturyzacji szkiel wymaga stworzenia nowej serii obiektywow ... juz widze jak w to wchodza wykladajac miliardy $$$ ktore zwracac beda sie dekadami ... albo nigdy![]()