Pokaż wyniki od 1 do 10 z 230

Wątek: Nowości Sony w 2011 r.

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Stąd zapewne wniosek, że lepiej mieć długi niż krótki.:-D Specjaliści z Leica borykają się za to z innymi problemami jakimi są paralaksa i system zmieniania ramek w celowniku w zależności od kąta widzenia obiektywu. Dlatego też w systemie M nie ma zoomów. Do tego ten cały system nie ma AF a ustawienie w ustrojstwie ostrości gdzie w celowniku widzisz obiektyw jest może nie tyle problematyczne co czasochłonne. Stąd w EVIL -ach brak normalnych celowników tylko ich elektroniczne substytuty.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Stąd w EVIL -ach brak normalnych celowników tylko ich elektroniczne substytuty.
    na ile pamietam teorie, to brak lustra jest niejako jednoznaczny z brakiem celownika opartego o tor optyczny obiektywu no bo skad...?

a czy to jest wielka wada? gdyby jakosc podgladu elektronicznego byla dobra (bez opoznien i z ostrym, naturalnym obrazem) i AF nie gorszy (moze byc dla mnie nawet ciut wolniejszy od 5D, ale absolutnie nie moze mniej dokladny!) to dla mnie osobiscie lustra moze nie byc...
    zwlaszcza, jesli celownik elektroniczny daje wzmocniony obraz i pozwala dobrze widziec obrazy w ciemnosci
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    na ile pamietam teorie, to brak lustra jest niejako jednoznaczny z brakiem celownika opartego o tor optyczny obiektywu no bo skad...?
    Nie miałem na myśli celownika z lustrzanki tylko normalny celownik z dalmierza czy kompakta. http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CDsQ9QEwAg
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Stąd zapewne wniosek, że lepiej mieć długi niż krótki.:-D Specjaliści z Leica borykają się za to z innymi problemami jakimi są paralaksa i system zmieniania ramek w celowniku w zależności od kąta widzenia obiektywu. Dlatego też w systemie M nie ma zoomów. Do tego ten cały system nie ma AF a ustawienie w ustrojstwie ostrości gdzie w celowniku widzisz obiektyw jest może nie tyle problematyczne co czasochłonne. Stąd w EVIL -ach brak normalnych celowników tylko ich elektroniczne substytuty.
    Coś kosztem czegoś. W zamian za to mamy kompaktowych rozmiarów system z jakością optyki lepszą niż w normalnych lustrzankach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów