A ile ma kosztować nowa 50/1.8 do Nexa? Wie ktoś?
A ile ma kosztować nowa 50/1.8 do Nexa? Wie ktoś?
To pytanie będzie wracać jak bumerang, im ciemniej tym częściej. Ja również pociągnąłem rawa i przemieliłem przez RT4, szkło 16-50, 6400, jakiś facet w kadrze, oczy nieostre, włosy za uszami jak najbardziej...
Póki co bythom.com miał rację: nie ma i imho szybko nie będzie co podpiąć. Dlatego o wiele bardziej ciekawi mnie ta gęstość w N i C, szczególnie z najnowszymi telasami/makrami.
the silence is deafening
Bravo Sony,
najpierw (brakiem szkieł) załatwili Nexa, teraz małe Alfioki a w perspektywie roku 2012 zabawki dla dużych chłopców.
Wnioski z testu A-55 non-slt vs. retail
1. The mirror reduces the amount of light reaching the sensor by about 1/2 stop.
2. The mirror reduces image detail (Around 5 % loss of detail).
3. Purple fringing is not influenced in any way by the SLT mirror.
http://thesybersite.com/sony/a55/ind..._image_quality
the silence is deafening
Sony Reality -> bythom.com; Sept. 5
the silence is deafening
the silence is deafening
A900 została oznaczona na stronie Sony Japan jako discontinuedNo to tylko oznacza już jedno - w najbliższym czasie pojawi się kolejny model FF, najprawdopodobniej z matrycą 36 Mpx, która została już wcześniej ogłoszona. Znając życie ten sam sensor będzie miał nowy Nikon, pytanie kto pierwszy wyskoczy z premierą, może jednak Canon ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Myślę, że po bardzo entuzjastycznym przyjęciu nexa 7, w przyszłym roku ujrzymy nexa 9 z matrycą FF i wbudowanym wizjerem - do tego zestaw Voitków i nic więcej nie trzeba![]()
Również byłbym sceptyczny jeśli chodzi o nexa z FF.
Co do zaprzestania produkcji A900 - informacja o tym była już kilka dni wcześniej na KKM.
Oczywiście aparat nie był już produkowany duuużo wcześniej![]()