Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 230

Wątek: Nowości Sony w 2011 r.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nawet nie tle SLT. Mnie tez duchy i purpura nie pasuja.

Jest kwestia czasu, blizszego, niz dalszego, kiedy calkowite bezlustrowce beda stanowily wiekszosc rynku.

Mnie np. na dzis dzien, do pewnych zastosowan brakuje FF EVIL.
    Wielkosci NEX-7, albo G3. Ze slabym, a najlepiej w ogole bez - filtrem AA.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jerry, przyznaj, ten EVIL FF to chyba ci sie śni po nocach, co ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jerry, przyznaj, ten EVIL FF to chyba ci sie śni po nocach, co ?
    A komu się nie śni...
    Ja chcę taką Leikę dla ubogich, z jasnymi (aczkolwiek niekoniecznie f/1-1.2) stałkami 24, 35, 50, 85 mm.
    Nie musi to być dalmierz, może być nawet ten nieszczęsny EVIL, byle nie "na zombie".
    Nie musi mieć stabilizacji, nie musi strzelać 10 FPS, nie musi mieć iso 128000 (wystarczy dobre 3200, 6400 to byłby już wypas).
    Ciekawe kiedy się doczekam i od jakiego producenta?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Kibicuje im wszystkim, tym bardziej, jak widze co porabia C i N. Minolta juz pare lat temu miala potencjal z dobrym EVF oraz plany wywalenia lustra.
    gwoli scislosci, to Canon nie tylko mial plany, ale wrecz aparat z nielatajacym lustrem: http://www.mir.com.my/rb/photography...S-RT/index.htm
    i to w 1992 roku.

Po zakupie przez Sony rozwoj zostal wstrzymany, a nastapilo nasladowanie wielkich graczy. Na szczescie - widac, ze nie tedy droga. Ze mozna ich wyprzedzic jedynie innowacyjnoscia, a nie gonic, gonic, gonic.
    kwestia punktu widzenia. dla mnie innowacyjne w Canonie sa: 24-105/4, 70-200/4 albo 70-300 L. cegielka, ktora do ww. wkrecam ma mniejsze znaczenie, o ile tylko daje gwarancje niezawodnosci, jej ergonomia jest mi znajoma a matryca daje uzyteczne wyniki...

a ze korpusy Panasonika czy Olympusa maja fajne bajery... OK, nie przecze. tylko, ze bez odpowiednich obiektywow, to mi malo z tego przyjdzie...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

C i N sa w tym momencie stoperami rozwoju.
    Jakiego rozwoju? To znaczy co trzymają za nogę Sony i nie pozwalają na rozwój ich wynalazków ? Pierwsze słyszę :cool:.
    Moim zdaniem robią w tej chwili dokładnie to na co jest zapotrzebowanie i na czym można zarobić krocie.

I zanim napiszesz kolejny akt strzelisty na temat tego jak to bezlusterkowce opanowują rynek weź pod uwagę, że ciągle najbardziej liczące się firmy w branży (w tym jedna żyjąca praktycznie wyłącznie z foto) nie wypuściły evila i nie spowodowało to ich upadku. Wręcz przeciwnie, mają się świetnie.
    Widocznie uznali że to rozwiązanie jest wciąż zbyt kulawe żeby zastąpić w pełni dslr.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-08-2011 o 12:37
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Widocznie uznali że to rozwiązanie jest wciąż zbyt kulawe żeby zastąpić w pełni dslr.
    Chca jak najdluzej utylizowac stare linie produkcyjne. Wiedza, ze jak tylko by weszli w bezlustrowce, sprzedaz duzych ogorow by zmalala.

W zwiazku z tym, nie chca stac okrakiem, lewa noga w starym, druga nowym. Olympus jeszcze niedawno glowkowal jakby tu ciagnac oba systemy jednoczesnie i stal nad nimi rozkrokiem. N i C doskonale zna problem i jak na razie odpuszcza mikrusy, bo wiadomo, że jak sie nie zapanuje nad rozkrokiem to mozna zrobic szpagat i poobijac sobie jajka

PS:
    tekst o rozkroku, jajkach i szpagacie - skopiowalem po koledzie 'Tymczasowy_':
    http://forum.olympusclub.pl/showpost...&postcount=584

Cichy,
    az tak to nie Kiedys bardziej. Ale jest wiele zastosowan, jak architektura, krajobraz, kiedy LV by sie przydalo, bez czlowiek sie troche meczy:
    http://www.fredmiranda.com/forum/topic/1027313
    Pozdrawiam!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chca jak najdluzej utylizowac stare linie produkcyjne. Wiedza, ze jak tylko by weszli w bezlustrowce, sprzedaz duzych ogorow by zmalala.
    W bezlusterkowce weszły przecież inne firmy, łatwo więc wyciągnąć wnioski.
    Widocznie sprzedaż dużych ogórów nie zmalała na tyle, żeby mieli nad czym załamywać ręce.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

ale to tak nie dziala. sprzedaje sie to, czego rynek chce (z jakiegokolwiek powodu by to chcenie bylo) a nie co producent chce wyprodukowac...

Olympus jeszcze niedawno glowkowal jakby tu ciagnac oba systemy jednoczesnie i stal nad nimi rozkrokiem.
    nope. Olympus wszedl w cyfrowy DSLR od zera i mogl sobie na wiele rzeczy pozwolic, ktorcyh w istniejacych, rozbudowanych systemach juz sie nie da zrobic.

N i C doskonale zna problem i jak na razie odpuszcza mikrusy, bo wiadomo, że jak sie nie zapanuje nad rozkrokiem to mozna zrobic szpagat i poobijac sobie jajka
    to nawet nie jest tak... na przykladzie Nikona: tez moglby robic kamery czy drukarki, ale po diabla ma sie brac za cos, co nie przyniesie mu korzysci a tylko rozmieni marke na drobne...

rozchodzi sie o to, ze bezlusterkowce czy inne mikrusy to wcale nie jest jedyna wizja przyszlosci fotografii, a juz na pewno terazniejszosci. chwilowe wyniki sprzedazy rowniez o tym wyraznie swiadcza...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Wiedza, ze jak tylko by weszli w bezlustrowce, sprzedaz duzych ogorow by zmalala.
    A skąd ta pewność?
    A może jest dokładnie odwrotnie. Po co wchodzić w niedopracowany system i zastępować coś co ma największy potencjalny rynek nabywców. To by dopiero był strzał w kolano.

I na koniec prośba - używaj swoich argumentów, a nie cytuj jakieś żenujące cudze opowiastki o "jajkach, ogórach i rozkroku" .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-08-2011 o 13:49
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A może jest dokładnie odwrotnie. Po co wchodzić w niedopracowany system i zastępować coś co ma największy potencjalny rynek nabywców. To by dopiero był strzał w kolano.
    Kazdy moze miec swoje zdanie. Pozyjemy, zobaczymy.

PS: do prosby oczywiscie sie zastosuje.
    Pozdrawiam!

Strona 16 z 23 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów