Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 230

Wątek: Nowości Sony w 2011 r.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    wygodnym, uchwytem i jasnym zoomem i... rozmiarem zbliżamy się do lustrzanek.
    E-e. Robimy coś takiego jak X100, tylko że lepiej. Może być nietaniej. Mogłoby być z mocowaniem EF + adapterem dystansowym, jeżeli potrzebny (nie wiem, nie znam się).

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    E-e. Robimy coś takiego jak X100, tylko że lepiej.
    Czyli M9? Małe to wcale nie jest.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kolekcjoner,
    zgadzam sie z tym co piszesz o trendy, wtajemnczeniu itd.

Merde,
    dobry EVF, cos lepszego nix X100, nie palcem po LCD.

Osobiscie uwazam, ze fotograf powinien byc w zasadzie niezauwazany, niewidzialny, wtopiony w tlum. Choc jednoczesnie wiem, ze w naszych warunkach slubnych - bylby wtedy pogrzebany, sam widzialem, jak swojego czasu szacunek wzbudzal moj 5D z L'kami i lampa jak robilem slub (znajomi, rodzina, nie zawodowo).
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Bezlusterkowce na razie raczkują, póki co oferta szklarni do nich ogranicza się do podstawowych obiektywów, które można łatwo i tanio wyprodukować. Żadna sztuka zrobić ciemny teleobiektyw wielkością (i jakością wykonania) przypominający tekturową rurkę z rolki papieru toaletowego. Nie ma nic trudnego w wykonaniu ciemnego plastikowego kita. Naleśniki w zakresie ogniskowych od nastu do 20-30 mm to najprostsze konstrukcje, jakie tylko można sobie wyobrazić.

Przeprosicie się z lustrzankami, kiedy producenci bezlusterkowców przestaną zasypywać rynek kolejnymi wersjami budżetowych kitów z poprawionymi niedoróbkami AF z poprzednich wersji i staną przed problemem, jak wyprodukować naprawdę jasne i dobre optycznie obiektywy typu uniwersalnych zoomów, stałek f/1,4 >= 50 mm i, o zgrrozo, jasnych teleobiektywów. I okaże się wtedy, że powstaną "wielkie ogóry", których za cholerę nie da się wygodnie użytkować z korpusikami niknącymi w dłoni przedszkolaka albo nie powstaną w ogóle właśnie z powodu absurdalnych dysproporcji rozmiarów.

Lustro prawdopodobnie kiedyś zniknie, ale raczej na drodze ewolucji istniejących systemów, niż burzenia i budowania od nowa. Duże obiektywy i duże korpusy będą mimo to istniały nadal i cieszyły się dużą popularnością, bo praw fizyki nie da się zmienić ani oszukać.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja nie mówię, że chcę X100 czy M9 w wersji Canon do używania na ślubach, bo tam ludzie wiedzą, że jestem i robię i nie muszę się kitrać. Głównie chodzi o reporterkę, w której nie jesteśmy "oficjalnie". No i street.

Plus kieszonkowość takiego zestawu ze stałką 24-50mm, coby zawsze móc zrobić fotę przyzwoitej jakości, wyglądającej jak z 5d, ale bez potrzeby dźwigania tego ostatniego

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Osobiscie uwazam, ze fotograf powinien byc w zasadzie niezauwazany, niewidzialny, wtopiony w tlum. Choc jednoczesnie wiem, ze w naszych warunkach slubnych - bylby wtedy pogrzebany, sam widzialem, jak swojego czasu szacunek wzbudzal moj 5D z L'kami i lampa jak robilem slub (znajomi, rodzina, nie zawodowo).
    Jak można być niewidzialnym jak ci z celownika wali po oczach światłem?
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    No, jest rozmach

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Jak można być niewidzialnym jak ci z celownika wali po oczach światłem?
    Swojego czasu :-D

Rozne etapy czlowiek przechodzi
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

No to mamy super tani Nex

Zeiss - $999
    50/1.8 OOS - $350
    i monopod za jedyne 3 $tówki

Co nie zmienia faktu, że gdyby taki Zeiss był wielkości max PanaLajka 45 macro to można byłoby pomyśleć o Zeiss'ie jako jedynym szkle "pod 7Demkę". A skoro mam nosić dwa ogóry to wołałbym 5D@50L.

BTW. epicure tu kiedyś pisał o FF lustrze za 6500 zł. W Kielcach stoi za właśnie tyle do kupienia.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 04-08-2011 o 08:10
    the silence is deafening

Strona 18 z 23 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów