Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 230

Wątek: Nowości Sony w 2011 r.

Domyślnie

Wszystko to na razie plotki i nadzieje desperatów, którzy jeszcze w systemie zostali :-D
    W końcu może wydadzą to cudo zapowiadane od lat
    I może będzie rewelacyjne, w końcu musi starczyć na kolejne 4 lata lub więcej, bo w między czasie ważniejsze będzie wydanie 15 EL :-D

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

A na czym się zarabia? Na profi czy na masówce?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta

A na czym się zarabia? Na profi czy na masówce?
    Masz akcje Sony, ze Cie zysk tak interesuje??

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie mam, ale rozumiem czemu tak robią.

I lepsze to niż wypuszczenie puszek profi bez zbudowania bazy, co by skutkowało tylko porzuceniem działu foto.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 26-07-2011 o 08:13

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    A skąd ta wiadomość zaczerpnięta?
    SAR(4)

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Wszystko to na razie plotki i nadzieje desperatów, którzy jeszcze w systemie zostali :-D
    System Sony od mega sukcesu dzieli:

- apsc; 16mm f/2
    - FF; bardzo dobra puszka z bardzo dobrym EVF cenowo jeszcze bardziej konkurencyjna, teraz może już z AF.
    - dogadanie się przede wszystkim z Sigmą (8-16 i 12-24, 24-70, 120-300/2.8, 150/2.8 OS, 30/1.4, 70-200, etc.) i Tamronem na tyle skutecznie by szkiełka celowały za pierwszym razem tam gdzie chciał juzer Alfy (nawet te już zakupione pod Alfioka potraktować darmową akcją wymiany softu w serwisie).

Nawet jak się nie dogadają to przykład VF-2 w Olympusie czy peaking mode w Sony pokazuje, że od tak wspaniałych szkieł jak S30/1.4, czy T60/2 dzieli nas tylko... b. dobry (gęsty/duży) EVF. I jak pokazuje rynek tego czegoś co dzisiaj nazywają telefonami wielkich graczy może pogodzić Sams
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

gietrzy- A mi się zdaje, że mega sukces Sony ma już dawno za sobą. Jest taka amerykańska firma, która prognozuje upadek firm na następny rok. Z ubiegłorocznych prognoz sprawdziły się dwie ale do końca roku jest jeszcze trochę czasu. W prognozach na następny rok są trzy z grupy Sony: filmy te od Bonda, telefony komórkowe i biznes gier. Mega sukces to jest coś takiego na miarę walkman -a zupełnie nowy produkt, który zapragną mieć wszyscy na całym świecie. I na pewno nie będzie to jakieś tam szkło choćby było o kosmicznych parametrach.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    System Sony od mega sukcesu dzieli:
    ...bardzo dużo. Po prostu okazało się, że rynek foto jest już podzielony i ludzie wolą niespełnianie "obietnic" przez Canona niż spełnianie przez Sony :wink:.

Moja intuicja wiejskiego analityka rynku podpowiada mi, że Sony już przespało moment na zawojowanie rynku dslr i raczej dołączą do grupy "wparcia" dwóch największych graczy :cool:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 27-07-2011 o 19:47
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Podzieje się jeżeli Sony w przyszłym roku rzuci tanie FF i Nexa FF

Jeżeli zrobią killer wizjer to już nie będzie po co zawracać sobie głowy kłapaniem.

Domyślnie

Sony już zrobiło tanie FF. Przez pewien czas można było kupić A850 za mniej, niż 6000 zł (lub za 8000 zł z fajnym "kitem" f/2,8). Oferta była na tyle kusząca, że sam o mało co nie kupiłem tej puchy (nawet złożyłem zamówienie, ale los chciał, że transakcja nie doszła do skutku). Jednak jak sobie wszystko przekalkulowałem, podliczyłem ile musiałbym wydać na szkła, jakie one by były, a jakich by nie było wcale, to... kupiłem jednak Canona. Widać wielu zrobiło podobnie, bo mimo względnie taniego FF Sony jakoś specjalnie nim rynku nie zwojował.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tani = 3-4k, czyli tyle po ile teraz stoją stare piątki

Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów