Strona 57 z 76 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Gdzie można poczytać o tej "najlepszości" Aptiny?
    Tak się jeszcze (akademicko) zastanawiam: według plotek, "szejsteta" Nikona ma być tania - być może więc "najlepszość" Aptiny polega (tylko i aż) na tym, że jest w stanie zaproponować rozsądnej jakości matrycę FF w żądanym przez Nikona zakresie cenowym?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    7D z aps-h? Jeśli nie przesadzą z ceną, biorę od razu. :-)
    Hello moto, my tu o Canonie :cool:
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Tak się jeszcze (akademicko) zastanawiam: według plotek, "szejsteta" Nikona ma być tania - być może więc "najlepszość" Aptiny polega (tylko i aż) na tym, że jest w stanie zaproponować rozsądnej jakości matrycę FF w żądanym przez Nikona zakresie cenowym?
    Miałem nadzieję, że podrzucisz jakąś tabelkę gdzie można te matryce znaleźć, albo jakieś test urządzeń zawierających je. Ale dziękuję i za takie zestawienie firm. To, że Aptina zaproponowała najlepszą cenę było również moją myślą. Chociaż żeby Sony zostało wybrane z powodu ceny raczej nie wierzę.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chociaż żeby Sony zostało wybrane z powodu ceny raczej nie wierzę.
    Nie wiadomo. Z powodu skali produkcji mogą być bardzo elastyczni - przy czym dawniej był dużo mniejszy wybór i praktycznie monopol w niektórych segmentach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Miałem nadzieję, że podrzucisz jakąś tabelkę gdzie można te matryce znaleźć, albo jakieś test urządzeń zawierających je.
    O ile się orientuję - dopóki matryce nie znajdą się w aparatach - za takie informację się płaci: http://www.chipworks.com/en/technica...el-structures/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    O ile się orientuję - dopóki matryce nie znajdą się w aparatach - za takie informację się płaci: http://www.chipworks.com/en/technica...el-structures/
    Myślałem, że można je gdzieś już znaleźć skoro firma już jakieś sensory ma. Dziękuję za linka.

Uzależniony

Domyślnie

Można tutaj znaleźć rawiki z D3200 - http://www.imaging-resource.com/PROD...on-d3200A7.HTM

Nie powiem, wyglądają interesująco Canon ma wiele do roboty w nowych puchach APS-C.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Można tutaj znaleźć rawiki z D3200 - Canon ma wiele do roboty w nowych puchach APS-C.
    By jeszcze głębiej ukryć banding i choć w tym temacie postęp widać (50D->500D->7D->5D3) to są działania raczej na skalę nowego softu niż nowego modelu. Dlatego twierdzę, że nic ta firma nie musi, przez lata robiła cyfrowe kastraty z ręcznym AF, teraz będzie sprzedawać "te same matryczki" tylko lepiej posprzątane, za to już z... hura... AF. Ciekawe czy dadzą jakąś stałkę ef-s w tym roku? Dzięki za linka.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

DXO "przetestowało" D3200 Dostał tyle samo punktów co 5dIII W pomiarach już nie jest tak różowo, choć do ISO 200 matryca APS-C Sonikona ma tradycyjnie lepszą dynamikę niż FF od Canona...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    DXO "przetestowało" D3200 Dostał tyle samo punktów co 5dIII W pomiarach już nie jest tak różowo, choć do ISO 200 matryca APS-C Sonikona ma tradycyjnie lepszą dynamikę niż FF od Canona...
    Eeee... to słabo - powinno dostać przynajmniej ze dwa razy więcej .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 57 z 76 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów