Strona 37 z 76 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Może sRAW do zrobienia firmwarem i nie ma się czym aż tak przejmować?
    Chyba nie jest to jednak tak prosta sprawa, bo póki co nikt oprócz Canona tego nie daje. Więc albo to nie jest tylko sprawa softu (może na matrycach Sony się tego zrobić nie da) albo jest na to jakiś patent.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    skad sie w ogole bierze pomysl, zeby kupowac korpus z duza iloscia megapikseli do zastosowan, w ktorych kluczowa jest szybkosc przetwarzania?

znaczy, doceniam chec kotleciarzy, zeby kupowac wszystko co sie na rynku pojawia, lub przynajmniej oceniac z wlasnej perspektywy, ale specyfikacja D800 (parametry + cena) chyba nie pozostawiaja wielu watpliwosci, ze ten korpus nie zostal zaprojektowany do takich zastosowan. do studio, czy tez dla tego 0,5% landszafciarzy (a moze promila) ktorzy cos zarabiaja - jak najbardziej. ale dla ludzi, ktorzy generuja foty na ilosc... Leo, why?
    I jesteś pewien, że ten korpus kupią wyłącznie studyjni i te 0.5% landszafciarzy , bo ja nie bardzo . Pewnikiem D700 zaraz pójdzie już do muzeum i z nowych "tanich" FF w Nikonie zostanie tylko D800. No chyba że zostawią D3x i będą sprzedawać w promocji :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Co takim głupim pomysłem by nie było

Wiadomo coś kiedy będzie 5DkmIII, Nikon ma już dwie premiery za sobą działających urządzeń .

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    ...Pewnikiem D700 zaraz pójdzie już do muzeum i z nowych "tanich" FF w Nikonie zostanie tylko D800. No chyba że zostawią D3x i będą sprzedawać w promocji :-D.
    Jak myślisz ile % fotograficznej populacji musi mieć najnowsze modele 2, 3, a może 5?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Jak myślisz ile % fotograficznej populacji musi mieć najnowsze modele 2, 3, a może 5?
    Nie wiem ale wiem też że jest całkiem spora grupa osób, która robi zdjęcia półamatorsko (lub półprofesjonalnie) że tak powiem i właśnie dla nich relatywnie tani FF był idealny (sam znam 3 takie osoby). Otóż korpusy mają tak, że się zużywają (padają migawki, płyty główne, uszkadzają się mechanicznie, odklejają się gumy etc.) i teraz taki człowiek chcąc kupić coś nowego może mieć problem. Szczególnie biorąc pod uwagę fakt że do ich pracy (jak sami mówią) 12mpx było aż nadto wystarczające.
    Natomiast zgodzę się z tym, że jeśli weźmiemy pod uwagę target (o którym wspominał akustyk) to dla nich taki korpus to miód malina . W szczególności tu może być interesujący ten 800E.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-02-2012 o 20:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Swoją fotograficzną przygodę zaczęłam z Nikonem.
    Do Canona przekonał mnie obrazek, kolory, plastyka.
    Obrabiam teraz zdjęcia bez grzebania w kolorach. Po zakupie C 135 F2 myślałam, że już nigdy nie wrócę do Nikona.
    Ale trochę brakuje mi tego AF, 51 pól, śledzenia ostrości...
    Raczej mało prawdopodobne, żebym zdecydowała sie na zmianę systemu, głównie z powodu wyżej wymienionego obiektywu.
    Ale bardzo jestem ciekawa, czy w D800 te kolorki będą choć trochę poprawione, bardziej naturalne...

Czy ktoś rozważa zmianę systemu po tej premierze u "żółtych" ? :grin:

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

a po co ? niebawem 5Dx i 5DIII

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

tak, tylko zapewne AF będzie ten sam :/
    To nie jest tak, że na niego jakoś specjalnie narzekam, bo nie.
    Ale jakby nie patrzeć, przydałoby sie więcej pól AF i lepsze servo. To chyba pozostanie w nowych puszkach bez zmian...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    tak, tylko zapewne AF będzie ten sam :/
    przydałoby sie więcej pól AF i lepsze servo. To chyba pozostanie w nowych puszkach bez zmian...
    To nie może pozostać bez zmian bo Canon nie ma już nic czym mógłby szachować...ni matrycy z pierdylionem Mpx, ni stałek których w nikonie nie było a już są, ni też kręcenia filmów
    AF musi być lepszy...po prostu musi...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARIO*T Zobacz posta
    To nie może pozostać bez zmian bo Canon nie ma już nic czym mógłby szachować...ni matrycy z pierdylionem Mpx, ni stałek których w nikonie nie było a już są, ni też kręcenia filmów
    AF musi być lepszy...po prostu musi...
    Obyś miał rację ale jak sobie przypomnę zaklęcia sprzed premiery 5DmkII to mnie ciarki przechodzą.
    Kapitan Wagner

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    Swoją fotograficzną przygodę zaczęłam z Nikonem.
    Do Canona przekonał mnie obrazek, kolory, plastyka.
    Obrabiam teraz zdjęcia bez grzebania w kolorach. Po zakupie C 135 F2 myślałam, że już nigdy nie wrócę do Nikona.
    Ale trochę brakuje mi tego AF, 51 pól, śledzenia ostrości...
    Raczej mało prawdopodobne, żebym zdecydowała sie na zmianę systemu, głównie z powodu wyżej wymienionego obiektywu.
    Ale ty już przecież zmieniałaś system parokrotnie, prawda?
    Powinnaś już znać na tyle wady i zalety obu systemów, żeby nie mieć wątpliwości przy którym pozostać.

Ale bardzo jestem ciekawa, czy w D800 te kolorki będą choć trochę poprawione, bardziej naturalne...
    Jeśli nowa matryca to ta sama technologia co w D7000, to powinno być lepiej, lecz...
    nie wiem ile w tym prawdy (w końcu to fake Chuck Westfall i należy na jego wypociny patrzeć z dużą rezerwą), ale z obrazkiem może być problem:

http://fakechuckwestfall.wordpress.c...800-is-fucked/
    http://fakechuckwestfall.wordpress.c...image-quality/

Czy ktoś rozważa zmianę systemu po tej premierze u "żółtych" ? :grin:
    A po co? Żeby się przekonać, że u sąsiada jednak trawa nie jest zieleńsza?
    IMHO nie ma się co napalać, tylko spokojnie czekać na ruch Canona.
    A potem jeszcze z pół roku, aż wyjdą wszystkie choroby wieku dziecięcego w obu puszkach (dodatkowy bonus: więcej niż prawdopodobny spadek cen).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 37 z 76 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów