Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    No i jeszcze stalki Nikona to porazka. trzeba uzywac sigmy. lol.
    Ciekawe.

Cytat Zamieszczone przez McMelassa Zobacz posta
    Pytanie tylko co będzie jak Nikon D4 pojawi się w sklepach szybciej od Canona.
    Będzie szybciej. Druga połowa lutego.

Cytat Zamieszczone przez Joshec Zobacz posta
    PS. Cichy nie bądź taki "wiem, ale nie powiem..." no puść wreszcie "farbę" ;-)
    A co chcesz wiedzieć ? ;-)

Cytat Zamieszczone przez MastaMarek Zobacz posta
    2FPS roznicy to jest duzo i masz do tego 400.000 cykli zywotnosci..
    2 fps to faktycznie całkiem sporo - to nie ironia. Co do 400 tys, stałek itd - biorę to na karb niedoinformowania i generalnie braku wiedzy o systemie. Dobrze od czasu do czasu weryfikowac to czy stereotypy są aktualne.

16 a 18 MPx to nic, natomiast zastanawia co z wysokimi ISO. Ponowna zmiana lidera? Canon ma natywne o 2 EV więcej. Zobaczymy co praktyka pokaże z uzytecznością do poziomu 12.800. Na razie nie ma co pisać, bo to wróżenie z fusów.
    Ergonomia - nikon poprawił juz to co i tak miał świetne, opcje foto - ewolucja, ale rewolucyjnie zapowiada sie ... filmowanie. Do tej pory u nikona leżało. A tu specyfikacja całkiem, całkiem, połowa notki prasowej jest o filmowaniu. Połozyli nacisk na to.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-01-2012 o 17:34
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    16 a 18 MPx to nic, natomiast zastanawia co z wysokimi ISO. Ponowna zmiana lidera? Canon ma natywne o 2 EV więcej. Zobaczymy co praktyka pokaże z uzytecznością do poziomu 12.800. Na razie nie ma co pisać, bo to wróżenie z fusów.
    Jacku jaka praktyka . Jak jedynie słuszny portal pokaże (a pokaże na 100%), że Nikon bije na głowę iXa to tak będzie i basta ;-).

A na poważnie to współczesne aparaty zapewniają już tak dobrą jakość zdjęć w różnych warunkach, że moim zdaniem te różnice są w praktycznej pracy zupełnie pomijalne. A już bardzo wątpię że może to być jakowyś impuls do zmiany systemu w którąkolwiek ze stron.

Co do filmów to ja uważam, że Canon w "tradycyjnych" lustrach trochę wyhamuje - jakoś trzeba sprzedawać C300. No i też muszą sobie zostawić placu na nową zabawkę.
    Niewątpliwie Nikon ma tu łatwiejszą sytuację choć osobiście wątpię, że na tym rynku coś więcej zwojują.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów