Pokaż wyniki od 91 do 100 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Słusznie prawisz. Choć dla mnie FF ma "coś" w sobie jeśli chodzi o obrazek. Nie wiem czy plastyka czy coś innego, ale jakoś tak... ładniej jest.
    Fakt, FF ma to coś, choć to coś i KOSZTUJE i WAŻY. I choć 80% zastosowań niekoniecznie jest potrzebne, to jednak szkoda oddać te 20%.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kwestia priorytetow. ja bym tam wolal miec rozsadny cenowo i jakosciowo telezoom f/4 w systemie, niz nasr* 17 obiektow macro.

a 70-200/4 (...)
    Kwestia priorytetów...

Ja mam telezoom f/4 do FF. Jego zalety są nie do przecenienia. Dla normalnego użytkownika przykładowo sytuacja - przedstawienie gdzie nasze dziecko występuje w przedszkolu i 5D z 70-200 f4L IS + lampa - ideał. Zakres jest idealny, a zoom w w sytuacji gdy stoi się w tłumie rodziców i nie można się przemieszczać - niezbędny.

Ale ten sam zestaw na wakacje, wspinaczkę po górach czy nawet spacer z dziećmi (wózkiem i gratami, a czasem trzeba i dziecko wziąć na ręce), albo podróż autobusem lub pociagiem - to już koszmarnie nieporęczne. Tą GO którą mamy z zoomie f/4 dostaniemy w micro z jaśniejszej stałki. A parę kroków do przodu czy do tyłu można zawsze zrobić. Przy stałce można złapać ciekawszy punkt widzenia, bo zoom nas nie rozleniwia i nie stoimy jednym w miejscu.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 12-07-2011 o 10:20

Uprawnienia umieszczania postów