Strona 7 z 76 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Powracając do Nikona: szkoda, że aparaty klasy D3 są pod ladą, dla wyselekcjonowanej klienteli, każdy mógłby pomacać, przestrzelać i zrozumiałby, że nie piszę o sci-fi a lag na poziomie ~ 40ms należy się użytkownikowi każdego lustra.
    I co, klient skłonny wydać na klik klaka 8000 zł nagle dołoży do 17 tysięcy?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    I co, klient skłonny wydać na klik klaka 8000 zł nagle dołoży do 17 tysięcy?
    A kto zabroni bogatemu? :-D
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    A kto zabroni bogatemu? :-D
    Nikt, po prostu wychodzę z założenia, że jak kogoś stać na 1Ds, to nie zadowoli się piątką. Chyba że nie potrzebuje łapać jadącego autobusu w kadr i wybiera klik klaka świadom jego zalet i wad.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Nikt, po prostu wychodzę z założenia, że jak kogoś stać na 1Ds, to nie zadowoli się piątką.
    a bo ja wiem... to takie troche polskie myslenie: "jak juz mam kase, to zastaw sie a postaw i kup maks co sie da"... to tak nie dziala, naprawde...

kurde, stac mnie, i poniekad tez mam potrzebe, na Octavie 2.0, ale jezdze Fabia 1.4, bo mi szkoda pakowac w samochod pieniadze, ktore moga sobie na lokacie lezec i byc kiedys spozytkowane na domek w Hiszpanii czy Slowenii a przy okazji, niejako, zona ma przymus "lzejszego" pakowania sie, co tez jest nie do przecenienia .

podobnie, moglbym sobie kupic 1Ds, whatever, tylko na jaka cholere mi targac 1,5kB grzmot, jesli 5D w zupelnosci spelnia swoja role. powiem wiecej, ku zgrozie to jest 5D mkI, bo mi jego funkcjonalnosc odpowiada na tyle, ze mi sie nie chce wymieniac na mkII... pieniadze, dziekuje, zdarze kiedys jeszcze wydac

takie moje 0.02€
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Tylko co shutter lag ma do pieniędzy... Merde, gratuluję OT czy trollowania bo sam nie wiem.
    Trochę mi przykro, że nie nie macie podwójnych kont, dla każdej z ról: user/mod, pozwoliłoby to mi cię wrzucić do Alei Gwiazd a tak... proszę, za każdym razem jak ci migawka zwali fotkę, przypomnij sobie twoje tu docinki nt. autobusu.

/eot
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 08-06-2011 o 15:14
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

pozwoliłoby to mi cię wrzucić do Alei Gwiazd a tak...
    Rzeczywiście: "Sorry Merde is a moderator/admin and you are not allowed to ignore him or her."
    Gietrzy, zatem niestety "you are not allowed to ignore him"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Tylko co shutter lag ma do pieniędzy... Merde, gratuluję OT czy trollowania bo sam nie wiem.
    Trochę mi przykro, że nie nie macie podwójnych kont, dla każdej z ról: user/mod, pozwoliłoby to mi cię wrzucić do Alei Gwiazd a tak... proszę, za każdym razem jak ci migawka zwali fotkę, przypomnij sobie twoje tu docinki nt. autobusu.

/eot
    Miał rację, bo już trochę przesadzasz z tą Panasomanią Powiedz szczerze, czy te 30ms aż tak ci robi? To nie jest 1/3sec, to nie jest nawet 1/30s ! F1 to ty chyba nie pstrykasz, co?

Zrobią 20ms to kupią ci co potrzebują + ci których stać i nie mają co z kasą robić + jeszcze ktoś + jeszcze ktoś inny, no i co? Niech se kupią

Wiadome jest jedno - Klik klak uczy przewidywać, a to w fotografii się przydaje. Przesiadka z gorszego na lepsze też jest fajna.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a bo ja wiem... to takie troche polskie myslenie: "jak juz mam kase, to zastaw sie a postaw i kup maks co sie da"... to tak nie dziala, naprawde...

/ciach/

podobnie, moglbym sobie kupic 1Ds, whatever, tylko na jaka cholere mi targac 1,5kB grzmot, jesli 5D w zupelnosci spelnia swoja role. powiem wiecej, ku zgrozie to jest 5D mkI, bo mi jego funkcjonalnosc odpowiada na tyle, ze mi sie nie chce wymieniac na mkII... pieniadze, dziekuje, zdarze kiedys jeszcze wydac
    Bo ty tak naprawdę nie potrzebujesz tych 20 ms, jesteś więc w tej drugiej grupie użytkowników.
    Powinienem był napisać "jeśli kogoś stać i potrzebuje 1Ds, to nie zadowoli się piątką.

To takie samo trollowanie jak twoje podkreślanie na każdym kroku jak daleko w lesie z shutter lagiem jest Canon. A ci wszyscy posiadacze piątki to kupili ją tylko dlatego, że nie są świadomi różnicy w stosunku do Nikona i trzeba ich koniecznie nawrócić.
    Wpływ ceny korpusu na shutter lag jest dla mnie tak oczywisty, jak na to czy korpus ma 9 sensorów AF, czy 51. Taki tam drobiazg.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Bo ty tak naprawdę nie potrzebujesz tych 20 ms, jesteś więc w tej drugiej grupie użytkowników.
    Powinienem był napisać "jeśli kogoś stać i potrzebuje 1Ds, to nie zadowoli się piątką.
    no to raczej oczywiste
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Nie interesują mnie cyferki, poniekąd
    Wiem, że robiąc 350d musiałem robić zdjęcie w momencie kiedy osoba fotografowana już przekręcała się/głowę we właściwą stronę, w 5D było - imho - gorzej... wołałem dziecko i w tym samym czasie robiłem już fotkę.
    Ja wiem, że idzie się przyzwyczaić, ale w D3 jest po prostu bosko a tu jeszcze taki myk.
    Wiesz, a czy nie uważasz że porównywanie amatorskich korpusów do profesjonalnego to delikatnie rzecz ujmując jest nadużycie. Nie żebym bronił Canona ale to tak jakbyś robił zarzut, że N7000 nie jest tak pancerny jak 1D. Wydaje mi się, że jak porównywać to korpusy z podobnej półki cenowej i przeznaczenia.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 7 z 76 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów