Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

No właśnie. f/2.0...35L może nie zawsze daje żyletę na f/1.4 ale jak domknie się ją do 1.6-1.8 to zupełnie przestaję się bać o jakiekolwiek mydło. A i tak na f/1.4 80% zdjęć wychodzi ostre.

Szkoda, szkoda. Wydawało się, że Nikon poznał sekret robienia dobrych szkieł. Widać poznał tylko na bardzo szerokie milimetry...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Rozczarowanie bardziej wynika moim zdaniem z tego, że to szkło nie ma tego czegoś nie ma efektu "Wow". Wiem że to nie są rzeczy obiektywne ale mam wrażenie, że to zadziałało. Obiektyw miał wbić w ziemię starą eLkę coś jak 14-24, a tu po prostu zwykłe uzupełnienie linii i nic więcej.
    Tylko porównajmy sobie daty wypuszczenia na rynek. Zwłaszcza, że pewnie Canon niedługo wypuści poprawione 35L...chociaż teraz myślę, że priorytety mogły spaść, skoro Nikon nie docisnął...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Teraz przeglądnąłem link...

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Z tego wynika, że nie jest tak do końca - praktycznie to samo co eL-ka.
    ...dla mnie eLka bije na łeb na szyję. Nawet przy f/2.0 ma mniejsze abberacje. A czym większa dziura tym większa przepaść..
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 14-04-2011 o 01:46 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów