Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

oj tam... dadza filmy, to nie musi byc porzadnego AF ani matrycy /sarkazm off
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    $1,500-$1800
    1500 byłoby pięknie jest szansa, że wtedy byłby u nas gdzieś za 7 . Niestety nie wierzę w to szczególnie jakby mieli jeszcze dać D400 ja raczej obstawiam, że gdyby coś takiego się pokazało to cena oscylowałaby początkowo w okolicach 9 kzł i wtedy leżymy i kwiczymy , bo C nie ruszając d... ma nadal ofertę która jest konkurencyjna.
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    oj tam... dadza filmy, to nie musi byc porzadnego AF ani matrycy /sarkazm off
    Tak mi się zdaje szczególnie że jak masz kapuchę to możesz sobie kupić puszkę z (nie bójmy się tego powiedzieć) najlepszym AF na rynku, a jak masz jeszcze więcej to niedługo z jeszcze lepszym. Dlatego wróżę z moich fusów że jeśli coś dadzą na kształt następcy 5D mkII to najwyżej czego się można tam spodziewać to AF z siódemki.

Teraz dla tych optymistów którzy myślą, że Canona wzruszy mniejszy banding czy wyciąganie czegoś tam z cieni u konkurencji. Otóż moi roztomilsi nie sądzę :cool:.
    Dlatego że była sytuacja kiedy Nikon miał ogromną przewagę nad Canonem - duet D700 z D3 praktycznie zamiatał konkurencję pod dywan i to nie w jednej dziedzinie ale w kilku (iso, AF itd.) i co...i nic. Wszystko w zasadzie wróciło do normy - wystarczy popatrzeć na sektory foto na EURO. Sprzedaż w wielu segmentach znów im rośnie. Niestety obawiam się, że te wpływy nie są tak duże jakby niektórzy tutaj sądzili. Bardziej chyba ma znaczenie to że biznesowo i marketingowo Canon jest bardzo silny, a wysiłek przy płaczu księgowych jaki włożyli w nowy AF obawiam się że ma nam wystarczyć na dłużej.
    Zresztą pośrednio widać to po tym jak grzecznie wielu pro czeka na 1DX mimo że firma przecież jawnie leci w kulki z tą premierą.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 14-06-2012 o 23:02 Powód: literówki
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów