Strona 40 z 76 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    A jak czytasz nie jedno a kilka
    to nic nie zmienia - ewentualnie możesz kręćka dostać
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    A jak czytasz nie jedno a kilka
    Ja tam czytam tylko jedno .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

To jak pentium jeden. Jedno wie jedno nie. A tak na marginesie to chyba Nikon zdeklasował Canona. Tym bardziej, że nie pokazali jeszcze modelu flagowego następcy D3x a Sony następcy A900. Ciekawym czy na 36 Mega się skończy?

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie

Chyba zdekalesonował

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gavin Zobacz posta
    Chyba zdekalesonował
    No biorąc pod uwagę, że mają matryce od kaleSony to jest to jak najbardziej słuszna koncepcja :-D.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    To jak pentium jeden. Jedno wie jedno nie. A tak na marginesie to chyba Nikon zdeklasował Canona. Tym bardziej, że nie pokazali jeszcze modelu flagowego następcy D3x a Sony następcy A900. Ciekawym czy na 36 Mega się skończy?
    Sergiusz, pewnie, że zdeklasował, całe lata temu.. Już wtedy, jak opowiadałeś tutaj jakieś bzdury, że AF w 5II nie trafia w studio, ja Ci osobiście udowodniłem, że nie ma najmniejszego problemu (sam sprawdzałeś), a Ty później wypisywałeś dalej te same herezje.. Po co Ci te dyskusje? Czujesz się dzięki temu ważniejszy? Zdjęcia Ci zaczną od tego wychodzić?
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Zdjęcia Ci zaczną od tego wychodzić?
    To raczej nie grozi.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ej.... Panowie - było śmiesznie, a zaczyna się nieprzyjemnie - bardzo proszę zaprzestać.
    Do tego w tym co napisał Sergiusz nie ma nic co prowokowałoby do tak osobistych ataków. Mało tego uważam że jest w tym sporo racji, że Nikon cały czas pokazuje klasę i dobrze - dzięki temu mamy 5D mkIII, a nie kolejną wydmuszkę .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-03-2012 o 22:40
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ej.... Panowie - było śmiesznie, a zaczyna się nieprzyjemnie - bardzo proszę zaprzestać.
    Do tego w tym co napisał Sergiusz nie ma nic co prowokowałoby do tak osobistych ataków. Mało tego uważam że jest w tym sporo racji, że Nikon cały czas pokazuje klasę i dobrze - dzięki temu mamy 5D mkIII, a nie kolejną wydmuszkę .
    Się nie poczuwam do tych "osobistych ataków". Po prostu była taka krzywa sytuacja, to ją opisałem. Po czymś takim ciężko poważnie traktować takie wypowiedzi. I to nie atak, tylko próba ustalenia obiektywizmu rozmówcy.

Sam jestem bardzo zadowolony z osiągnięć konkurencji, dzięki temu ja będę miał wygodniejsze narzędzia do pracy. Tak było zawsze, jest i mam nadzieję, że zawsze będzie.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Moja sytuacja jest taka, że na dzień dzisiejszy nie mam ani jednego ani drugiego. Nikonem starego typu D100 robiłem zdjęcia przez kilka lat i nie powiem aby czasem nie ustawił ostrości. A za każdym razem jak wezmę do ręki 5dm2 to mi nie ustawia ostrości. Ostatnio wynajmowałem studio wziąłem do ręki i pudło. Bzyk, bzyk i nic. Tych egzemplarzy trochę było. Ostatnio robiłem coś A 900 i jak mi ten aparat nie pasuje i za nim nie przepadam to też nie było problemu. Ale ostrość jest poprawiona. Wydaje mi się ( być może piszę głupoty ) ale Nikon wprowadzając dwa modele pod jednym szyldem z rozdzielczością wiadomą zrobił spory postęp. Może zdeklasował to złe słowo i o deklasowaniu będzie można mówić za jakiś czas. A zdjęcia to już takie pewnie pozostaną.

Strona 40 z 76 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów