Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

tak, tylko zapewne AF będzie ten sam :/
    To nie jest tak, że na niego jakoś specjalnie narzekam, bo nie.
    Ale jakby nie patrzeć, przydałoby sie więcej pól AF i lepsze servo. To chyba pozostanie w nowych puszkach bez zmian...

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Daga Zobacz posta
    tak, tylko zapewne AF będzie ten sam :/
    przydałoby sie więcej pól AF i lepsze servo. To chyba pozostanie w nowych puszkach bez zmian...
    To nie może pozostać bez zmian bo Canon nie ma już nic czym mógłby szachować...ni matrycy z pierdylionem Mpx, ni stałek których w nikonie nie było a już są, ni też kręcenia filmów
    AF musi być lepszy...po prostu musi...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARIO*T Zobacz posta
    To nie może pozostać bez zmian bo Canon nie ma już nic czym mógłby szachować...ni matrycy z pierdylionem Mpx, ni stałek których w nikonie nie było a już są, ni też kręcenia filmów
    AF musi być lepszy...po prostu musi...
    Obyś miał rację ale jak sobie przypomnę zaklęcia sprzed premiery 5DmkII to mnie ciarki przechodzą.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Obyś miał rację ale jak sobie przypomnę zaklęcia sprzed premiery 5DmkII to mnie ciarki przechodzą.
    No dobra tylko, że Canon puścił 1DX i stwierdził, że jest on następcą i 1DIV i 1DsIII naraz.
    Wypuszczanie 5D z matrycą podobną jak w Nikonie ale cały czas z tym samym kijowym AFem to by był strzał we własne kolano i jawne plucie w twarz niektórym użytkownikom (posiadacze 1DsIII mieliby niezłego nerwa, że nie ma jedynki z większą matrycą niż do tej pory, tylko piątka z okrojonym AF i mogliby się z tego powodu przerzucić na zółtych system), chyba że wypuścili by też takiego 1DsX ale wtedy pod znakiem zapytanie staje krok pt.: "koniec aps-h"
    IMHO ta uliczka akurat jest ślepa.

Jak będzie czy duża matryca, czy mała i ile fpsów to już sam nie wiem.
    Ale AF i lag muszą poprawić i basta.
    Rozdzielenie linii 5D w obecnej sytuacji wydaje się bardzo sensowne.
    Ja już nie wiem sam. Poczekamy to się dowiemy
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Uprawnienia umieszczania postów