Pokaż wyniki od 1 do 10 z 757

Wątek: Nowości od Nikona 2011/12?

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz tylko po kiego grzyba do takich zastosowań targać takiego kloca, który jeszcze wypuszcza pliki do których trzeba mieć torbę kart. Wybacz ale dla mnie to zaprzeczenie sprzętu do podróży.
    A jak Ty podróżujesz? Bo mnie wydaje się, że wielu podróżujących fotografów przemieszcza się z notebookiem i przynajmniej jednym przenośnym dyskiem
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seweryn1 Zobacz posta
    Jednego nie jestem w stanie zrozumieć, ciągłego czepiania się sprzedawców w MM. Ja się do nich również zaliczam, i wasze obligatoryjne wciskanie przez nas czegoś komuś jest nudne. Wcisnąć to można kompakt za 300pln a nie "profi" puszkę komuś kto wie czego chce. Ale chyba, że macie tak niskie mniemanie o chcących kupić d800?
    Przepraszam za powtarzanie stereotypu, ale naprawde w takim razie jestyeś wyjątkiem. Bo jaki sprzedawcy nie pracują raczej tam hobbyści-fotografowie. Do mnie zwracają sie ludzie po porady w sprawie zakupów. I jak to jest konfrontowane z tym co radzą sprzedawcy z MM czy Saturna to .... szkoda gadać. Naprawdę. Nie chce zanudzać długimi przykłądami, ale takie są fakty.
    Cytat Zamieszczone przez rsaw Zobacz posta
    Nie do końca. D800 ma 100% pole w wizjerze zamiast 90% w D700.
    Gdyby D700 nie był tak wykastrowany, nie jest pewne, czy zmieniłbym system na C.
    90 % to wykastrowanie? Ja cie zdziwie, ale twierdzę, że to.... zaleta. I mógłbym przytoczyć trochę argumentów za tym. Poczynając od prehistori, że laby analogowe obcinały brzegi kadru z negatywów, że ramki przykrywają brzegi slajdu, że to zbawienna rezerwa dla tych co przyzwyczajeni do ciasnego kadrowania (np ze slajdów) czasem obetną milimetr z brzegu (i to na cyfrze). 90% to komfort, że to co widzisz w akcji w kadrze ujmiesz nie obcięte. Bo patrzy się wtedy na centrum, nie na brzegi. 100% to jest dobre, ale w reprodukcji.
    Nikony, Canony (EOS 50e, AE1, AV1, T70) Olympus, Pentaxy, Minolta, Leica, Hasselblad, Rolleiflex, Voigtlander, FKD (Praktica, Zenit, FED, Zorkij, Kiev, Smiena i to nie wszystko)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    90% to komfort, że to co widzisz w akcji w kadrze ujmiesz nie obcięte. Bo patrzy się wtedy na centrum, nie na brzegi. 100% to jest dobre, ale w reprodukcji.
    Mi się przy 5dmarkdwa'owych 98% przy spokojniejszych tematach zdarza robić większość zdjęć, które później właśnie o te 2% muszę kadrować w Lightroomie, ale owszem - nie widzę w tym żadnej wady, bo i tak każde zdjęcie oceniam pod względem kadru, a w razie co - jest backupowe 2% w razie by gdzieś komuś paluchy od ręki wyszły, albo stopa, albo poziom nie taki jak trzeba.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Bo się zużywają, psują,
    Ok. choć mój się jakoś od pięciu lat nie ma ochoty ani zużyć a nie zepsuć .
    To zależy co robimy....
    Znaczy się..... nie bardzo wiem co chciałeś dalej powiedzieć no bo chyba o tym samym co ja :cool:.

Nie wiem czy będzie musiał, czy nie
    No to widzisz teraz już wiesz, że nie będzie musiał :cool:.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Do analoga dawali ciemnię w gratisie?
    Co miałeś na celu zadając to pytanie?

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    A jak Ty podróżujesz?
    Ostatnio ze względu na permanentny brak czasu praktycznie głównie za pomocą google maps .

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    Bo mnie wydaje się, że wielu podróżujących fotografów przemieszcza się z notebookiem i przynajmniej jednym przenośnym dyskiem
    I jedynym ich marzeniem jest zapychanie go zbędnymi informacjami :cool:.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-02-2012 o 03:29
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów