Puszka fajna, tylko z ceną gripa troszkę przesadzili ponad 600 $
Puszka fajna, tylko z ceną gripa troszkę przesadzili ponad 600 $
Jakieś dwa EOS-y i m43
Sprzedawca w MM to już jest archetyp wciskacza wszystkiego wszystkim i w takim sensie należy takie wypowiedzi rozumiećJak w bydgoskim MM był jeszcze lab to pracowały w nim bardzo sympatyczne dziewczęta, co fffcale nie zmieniło stereotypów gdyż te były, są i będą.
Pozdrawiam :grin:
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
Wiesz tylko po kiego grzyba do takich zastosowań targać takiego kloca, który jeszcze wypuszcza pliki do których trzeba mieć torbę kart. Wybacz ale dla mnie to zaprzeczenie sprzętu do podróży.
Tylko że po co w normalnym użytkowaniu wciąż kupować nowe kompy?
Mogę zrozumieć że dla własnej satysfakcji czy przyjemności jak piszesz to może mieć sens ale w codziennym użytkowaniu to jakiś szczyt onanizmu twierdzenie,że taka rozdzielczość się przyda. Nie piszę o tym, że Ty tak twierdzisz ale takie zdania już dziś czytałem.
Ja zawsze bardzo kibicuję temu co wypuszcza konkurencja ale ta premiera osobiście mnie zupełnie nie przekonuje i jakoś ciężko mi teraz uwierzyć, że Canon będzie się musiał mocno postarać w nowym 5D.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Nie wiem czy ludzkie oko jest w stanie dostrzec "pikselozę" przy 300dpi. Taka gęstość druku wystarczy na półmetrowe (dł. bok) obrazki z 5dII. A3 to chyba 42/30?.
Z D800 można dostać ok. 10-12cm więcej po długość. Tylko, że na podobnie upakowanej matrycy D7000 nawet Zeissy zaczynają dostawać zadyszki (według testów na "Photozone"). Trzeba poczekać do testów to się okaże ile zyska D800 względem 5DII
kit+lampka
Z tego co widziałem, D800 chodzi na SD. A te są małe, tanie, z dużymi pojemnościami i jeszcze wszędzie dostępne. Do tego można kupić eye-fi z gps-em do geo-lokalizowania fot. Oczywiście zależy o jakich podróżach mówimy, ale na wyjazd stricte fotograficzny, gdzie raczej siłą rzeczy bierzemy laptopa, to nie problem.
Bo się zużywają, psują, nowe oprogramowanie wymaga lepszych bebechów, albo... kupujemy nowy aparat. Jak przechodziłem z 40D na 5DII to też musiałem wymieniać sprzęt na nowy :-)
To zależy co robimy. Do street-photo nam na cholerę potrzebna taka rozdzielczość, do nocnej fotografii również, ale do wszystkich zabaw w drukowanie, czy edytowanie, każdy piksel więcej jest miło przyjmowany :-)
Nie wiem czy będzie musiał, czy nie - jeśli wypuszczą taką puszkę to będzie to w 100% to, czego chciałbym od lustrzanki cyfrowej. Już 5DII, ze swoimi fokusami czy szumami jest świetna, a takie coś to byłby mniódJeszcze jakby było trochę mniej klocowate :-)
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
To nie jest na zasadzie zrobić, albo nie zrobić, bo i z 12mpix można zrobić dobrą odbitkę 100x70, jeśli tylko zdjęcie jest fajne. Po prostu z takiej matrycy da się lepiej, z większą ilością szczegółu. No i praca na plikach o większej rozdzielczości jest przyjemna, przy retuszu czy zwykłej obróbce na maskach. :-)
5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto
Widzę, że nikon uznał, że do reporterki (z niższej półki) D700 jest na tyle wystarczający, że uderzył w sektor klientów branży ślubnej, mody i krajobrazów... i myślę, że jest to bardzo dobry ruch. Sukces 5DmkII Canona udowodnił, że lustrzanka bez filmowania nie będzie sukcesem marketingowym. Widzieliście nowy film z D800? Nie przypadkowo zrobili go w nocy, przy bardzo niedoświetlonych kadrach.
Jacek_Z zadał dobre pytanie o możliwości oprogramowania nikona do usuwania mory. Też chciałbym to wiedzieć, bo miałem podobny problem już kilka razy. Co do ceny, chyba nie spodziewaliście się, że będzie kosztował 9000 tys, przy obecnej cenie D700? Nikon uznał, że D700 to dobry aparat i trzeba zrobić trochę innyi nie spodziewajcie się szybkiego spadku ceny D700 tak jak nie będzie szybkiego spadku ceny 5DmkII po wejściu na rynek 5DmkIII albo jakiegoś 5DX
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kadrach-scenach
Ostatnio edytowane przez filias ; 07-02-2012 o 23:27 Powód: Automerged Doublepost
5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze